Duhovnost

RAZMIŠLJAJ MALO O OVOME

Bog je zauvijek postao jedan od nas. Kakva je to ljubav i blizina. Neshvatljivo! Isusova duša uopće nije predmetom razmišljanja kršćana… To je žalosno

Foto: Pixabay

Štovanje Isusove Duše podsjećanje je na istinu da je Bog uistinu postao čovjekom

To je žalosno, jer to je temeljna istina kršćanstva. Otajstvo utjelovljenja Božjeg Sina počiva na samim temeljima kršćanstva. Štovanje Isusove Duše podsjećanje je na istinu da je Bog uistinu postao čovjekom. Nije primio samo tijelo. Nije se maskirao u čovjeka. On je postao čovjekom. Dušom i tijelom.

Bog je zauvijek postao jedan od nas. Kakva je to ljubav i blizina. Neshvatljivo!

Bog je zauvijek postao jedan od nas. Kakva je to ljubav i blizina. Neshvatljivo!Kada o tome govorim na duhovnim obnovama, ljudi su zaprepašteni. Do tog trenutka do njih nije doprla svijest toga velikog poniženja i samoograničenja Božjeg Sina. Dio njih ranije je čak bio uvjeren da je Isus postao čovjekom samo na tih trideset godina svojega zemaljskog života. A to nije istina! Isus je i dalje čovjek! Ako si posvijestimo tu činjenicu i izvučemo njezine posljedice, ona nas mora zaprepastiti: Bog je zauvijek postao jedan od nas. Kakva je to ljubav i blizina. Neshvatljivo! Štovanje Duše Isusove posvješćuje upravo tu istinu.

Iz knjige „Bog traži čovjeka” autorice časne sestre Bogne Młynarz, ZDCh. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh