Duhovnost

PATER PELANOWSKI

Nijedno Božje obećanje ne ostaje neispunjeno Bog je vjeran i neumoran i Njegova su obećanja postojana

Foto: Pixabay

 

Čovjekova ljubav gasi se i prije nego to očekujemo, a Božja pak eksplodira prije negoli mislimo. Bog je vjeran i neumoran i njegova su obećanja postojana. Kad komu dâ svoje obećanje, sigurno će ga i ispuniti. Božja obećanja zapisana u Bibliji gotovo uvijek se dotiču nekog izlaska, nekog bijega iz zatvora koji zatomljuje razvoj, bijega od samog sebe, od robovanja drugim ljudima, bijega iz jedne zemlje u drugu. Ali također ta ista obećanja ne uvjeravaju samo u izbavljenje nego i u napredovanje ljudi do visine obogotvorenja, a to je napredovanje neizbrojivo kao zvijezde nebeske i neobuhvatljivo kao pijesak morski.

Nitko i ništa ti to ne može uzeti, nitko te ne može zatvoriti doživotno, da bi na taj način ugasio svjetlo Kristove ljubavi prema tebi, da bi zaglušio istinu tvojih molitava. Nitko. Sve je na ovom svijetu svojevrstan zatvor – zatvoreni smo, ograničeni i na kraju zakopani u ćeliji groba.

Samo Isus daje snagu da bismo svijetlili usprkos ljutu napadu mraka, da bismo svijetlili svjetlom nepoznatim zemaljskom obzorju i zenitu

Tako malo poznajemo taj prvotni trenutak, u kojem raj bijaše objavljen kao rezervat patnje! Samo njegove riječi i zajedništvo s njime daju snagu da bismo mogli izići iz tog zatvora prolaznosti, pa čak i iz groba. Samo Isus daje snagu da bismo svijetlili usprkos ljutu napadu mraka, da bismo svijetlili svjetlom nepoznatim zemaljskom obzorju i zenitu. Svatko tko vjeruje u Isusa i blaguje njegovo Tijelo ima u sebi život vječni (usp. Iv 6, 54) i prelazi svaku granicu. Bog je dao svoje obećanje, a nijedno Božje obećanje ne ostaje neispunjeno.

„Od svih obećanja što ih je Jahve dao domu Izraelovu nijedno ne osta neispunjeno. Sve se ispunilo.“ (Još 21, 45)

Iz knjige „Usrećiti Boga“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh