Osobni razvoj

KOŠULJA OD VATRE

Bog je naša najdublja ljudska čežnja Poanta nije u tome da budemo savršeni, nego da „savršeno” prepustimo Kristu da čini, liječi i popravlja u nama ono što On želi

Ceznja, ilustracija

Foto: Bálint Szabó, Unsplash

 

(…)

Ako je Bog pitanje, onda možemo reći i: Bog je naša najdublja ljudska čežnja. On je i pitanje na koje se nikada do kraja ne može odgovoriti i čežnja koja se nikada do kraja ne može zadovoljiti: pitanje i čežnja kojemu je Terezija posvetila cijeli svoj život i oko kojeg je razvila svoj „mali put”.

Bog je naša najdublja ljudska čežnja

„Odbila je sve estetske napore koji nisu bili usmjereni prema Bogu nego prema ljudskoj savršenosti.” Razlika je ključna. Možemo se truditi, osobno silno žrtvovati, biti savršeni pravednici, savršeni prijatelji, biti savršeno brižni, svima na raspolaganju, praštati svima.

Mi sami ne možemo ništa

Ali u središtu svih naših napora mora biti saznanje da mi svojim snagama ne možemo učiniti ništa, da nikoga ne možemo niti izliječiti niti popraviti. Poanta nije u tome da budemo savršeni, nego da „savršeno” prepustimo Kristu da čini, liječi i popravlja u nama ono što On želi.

 

 

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

 

 

Iz knjige „Košulja od vatre“ autorâ Heather King. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje

 

 

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh