Svjedočanstva

OBRAĆENJE GLAZBENIKA MATA KEARNEYJA

Kako je Bog iskoristio moju mračnu prošlost da pomogne jednom mladiću Mat Kearney, poznati glazbenik, svojim je životom utjecao na mnoge. Ipak, u svom je svjedočanstvu, nakon što se obratio, ispričao kako je Bog iskoristio njegove borbe i „mračnu“ prošlost da promijeni život jednoga mladića…

Kako je Bog iskoristio moju mračnu prošlost da pomogne jednom mladiću

Foto: Listen Here Reviews

 

U srednjoj školi ostalima sam vjerojatno djelovao kao popularna i sretna osoba. Ali srednja škola bila mi je najgore, najmračnije, najtamnije razdoblje u životu. Nisam znao zašto živim i nisam imao nadu u srcu. Prazninu sam pokušao popuniti pušenjem i prodajom trave, pokušavajući biti popularan i trčanjem za djevojkama. Ali ni jedna od tih stvari nije popunila prazninu u mojoj duši. „U životu mora biti nešto više od ovoga“, pomislio sam.

Shvatio sam tko je Isus

Kada sam došao do dna Bog mi je pružio ruku. Prvi put sam shvatio tko je Isus. Konačno sam osjećao kao da imam svrhu: živjeti za Boga. Tijekom snimanja prvog albuma, prijatelji i ja smo se počeli sastajati jednom tjedno u kafiću s učenicima srednjih škola koji nisu bili kršćani. Prvi mladić koji je počeo redovno dolaziti bio je Matt Linheart; on je čuo za sastanke preko jednog od mojih prijatelja.

Matt je odrastao u kršćanskom domu, ali je izgubio interes za Boga. Kao i ja, okrenuo se drogama i djevojkama kako bi popunio prazninu. Osjetio sam kako bi moje slične borbe i iskustva u srednjoj školi, mogle pozitivno utjecati na život tog mladića. Bio sam u pravu.

Pomagao sam nekome da promijeni život

Jedne noći, Matt Linehart slušao je dok sam govorio o svojoj prošlosti. Shvatio je da mu je život također izmaknuo kontroli. Kasnije je došao do mene i rekao: „Želim promijeniti način na koji živim svoj život. Želim ono što Vi imate.“ Sljedećeg dana, razgovarali smo o tome što odnos s Kristom znači. Matt je molio Isusa da ga spasi i život mu se promijenio – ali to nije bilo lako.

Jednog dana prolazio sam kraj Mattove srednje škole. Sjetio sam se Matta i dobio sam inspiraciju da napišem svoju poznatu pjesmu Undeniable (eng. Nepobitno). Njegova je škola bila srušena. Moralo je doći do velikog uništenja kako bi se stvorilo nešto novo. Kao da je Mattov stari život srušen kako bi mogla uskrsnuti nova vjera.

Mattova je vjera danas snažna. Vodi grupu od dvadesetak mladića koja se okuplja jednom tjedno i svjedoči kako mu je Bog promijenio život. I to sve se dogodilo zato što je Bog iskoristio moje najgore, najmračnije razdoblje života kako bi promijenio budućnost nekome tko se može sa mnom poistovjetiti.

Izvor: Christianity Today

Foto: Listen Here Reviews

Prevela Vedrana Prka

Najčitanije

Na vrh