Duhovnost

UVIJEK SVE BLIŽE ISUSU

Bog čezne učiniti za nas neograničeno više od onoga što možemo moliti i misliti Isus je rekao: „Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju” (Iv 10,10).

Bog čezne učiniti za nas neograničeno više od onoga što možemo moliti i misliti

Foto: Shutterstock


 

Gospodin se priprema izliti svoga Duha na svoj narod u ovim posljednjim danima i ja znam da želite biti dio toga. Kako bi se to dogodilo, moramo mu se uvijek sve više približavati – u svom štovanju, poslušnosti i marljivosti. „Približite se k Bogu, i on će se približiti vama” (Jak 4,8).

Mnoštvo kršćana troši sate na sport, filmove, kupovanje, zadovoljstva svih vrsta, a Bogu posvećuje sve manju količinu vremena, što rezultira lijenošću duha. Ali Božja milost prema nama je beskrajna. Isus nas uvjerava: „Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati” (Mt 6,33). Poruka je jasna: Dajte mu više sebe i on će izliti na vas svoju slavu.

Bog čezne da učini za nas „neograničeno više od onoga što možemo moliti i misliti” (Ef 3,20). Zbog toga želi ljude koji imaju neutaživu glad za njim. On nas želi ispuniti svojom strahovitom nazočnošću, koja je iznad svega što smo iskusili u svom životu.

Isus je rekao: „Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju” (Iv 10,10).

„Braćo, molimo vas i zaklinjemo u Gospodinu Isusu: primili ste od nas kako treba da živite da biste ugodili Bogu. Vi tako i živite pa sve više napredujete!” (1 Sol 4,1).

„Tako, braćo moja ljubljena, budite postojani, nepokolebljivi, i obilujte svagda u djelu Gospodnjem” (1 Kor 15,58).

Grčka riječ za napredovati znači preteći i nadmašiti – imati dovoljno i uštedjeti, iznad svega, pretjerano, neograničeno više, preko mjere. Pavao kaže: „Božja slava u vašem životu nadići će male trenutke koje ste dosad imali. Vaše molitve neće više biti samo traženje blagoslova nad jelom. Molit ćete ujutro, u podne i navečer.”

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: http://www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / http://www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh