Svjedočanstva

ČUDESNO SVJEDOČANSTVO

Bivši poljski model Ania Goledzinowska: Padre Pio me je upozorio da moram promijeniti život… Prije nego li je postala pobožna katolkinja, poljski model Ania Golędzinowska živjela je život slavne osobe, konzumirala razne zabranjene supstance i s neprijateljskim stavom gledala na Katoličku Crkvu. Jedne ju je noći stranac došao upozoriti...

Kako je ukazanje padre Pia promijenilo život poljskog modela Anie Goledzinowske

Ania Golędzinowska

 

Prije nego li je postala pobožna katolkinja, poljski model Ania Golędzinowska živjela je život slavne osobe, konzumirala razne zabranjene supstance i s neprijateljskim stavom gledala na Katoličku Crkvu. Jedne ju je noći stranac došao upozoriti. Tek je u Međugorju shvatila da je taj stranac bio padre Pio iz Pietrelcine.

Godinama kasnije, kada je odselila u Međugorje 2011. godine, pronašla je knjigu o svetom Piju, koji je preminuo 1968. i prepoznala lice muškarca kojeg je vidjela u sobi

Nekoliko godine prije tog događaja, Ania Golędzinowska, poljski model, probudila se je usred noći u svom domu u Italiji i zatekla misterioznog muškarca kako sjedi na njenom krevetu i odmahuje glavom pokazujući joj da je razočaran. Godinama kasnije, kada je odselila u Međugorje 2011. godine, pronašla je knjigu o svetom Piju, koji je preminuo 1968. i prepoznala lice muškarca kojeg je vidjela u sobi. Kada je doživjela misteriozan susret nije živjela čestitim životom. Unatoč tome što je bila uspješan model, glumica u talijanskim humorističnim serijama i televizijska voditeljica, Ania priznaje da se borila sa zlouporabom supstanci, nije vjerovala u Boga te je čak razvila strašan osjećaj gnjeva prema Katoličkoj Crkvi. Vjeruje da ju je sveti Pio došao upozoriti na to da se mora promijeniti.

Ania se sjeća dana kada ga je konačno prepoznala: „Godinama nisam znala tko je. Čak sam i u svojoj knjizi pisala o tom događaju, no nisam napisala muškarčevo ime“, rekla je Ania bratu Marcinu Radomskiju, kapucinskom franjevcu, u intervjuu u Łomżi u Poljskoj, 2012. godine.  „Prije pet mjeseci netko mi je u Međugorju dao knjigu o životu Svetog Pija i po prvi put, u osam godina, mogla sam imenovati osobu koja me je prije osam godina došla upozoriti da neću stići daleko ako ovako nastavim“. Ania je vrlo otvoreno govorila o tome koliko se tih godina udaljila od Crkve; otišlo je toliko daleko da je zamrzila sve vezano uz katoličku vjeru.

Nije ništa rekao, no gledao me kao da želi reći: ‘Ania, što to radiš?’

„Udaljila sam se od Crkve. Da sam dobila priliku, pucala bih u sve svećenike i časne sestre. Kadgod bi vidjela crkvu, prešla bi na drugu stranu ulice. Konzumirala sam droge. Pila sam“. Ania se prisjeća kako je čak i njezin pas osjetio prisutnost stranca u sobi, što ju je navelo da vjeruje da nije halucinirala. „Tu noć sam se probudila jer je moj pas lajao. Pored kreveta je stajao stariji, bradati muškarac; gledao me je i odmahivao glavom. Mislila sam da se radi o nekakvoj halucinaciji zbog alkohola i droga – ne, to nije moguće – pomislila sam. Upalila sam svjetlo, a taj je muškarac i dalje stajao pokraj kreveta, odmahujući glavom, a moj je pas i dalje lajao na njega“. Iako Ania misli da je sveti Pio došao s važnom porukom za nju, on joj to nije rekao riječima: „Nije ništa rekao, no gledao me kao da želi reći: ‘Ania, što to radiš?’“.

Knjiga Spašena iz pakla: Ispovijest bivše manekenke

Ania Golędzinowska dospjela je na mnoge naslovnice kada je Catholic Herald objavio intervju s njom. U intervjuu je govorila o obraćenju u Međugorju koje joj je promijenilo život i o njegovim posljedicama. Odlučila je zamijeniti glamurozan život u talijanskom visokom društvu za jednostavan, građanski život u molitvi i službi u Međugorju, gdje živi od 2011. godine s marijanskom zajednicom svećenika i časnih sestara. Ania je zbog toga morala prekinuti vezu s Paolom Enricom Berettom, nećakom tadašnjeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija. Provela je mnogo vremena putujući Poljskom, jer je nedavno objavljeno poljsko izdanje njezine autobiografije koju je preveo jedan svećenik.

Njezina knjiga Ocalona z Piekła: Wyznania byłej Modelki prevedena je u Spašena iz pakla: Ispovijest bivše manekenke. Dio knjige opisuje Aniin susret s posjetiteljem koji se prije mnogo godina u noći pojavio kako bi je upozorio. Sada čitatelji mogu znati da je Ania Golędzinowska saznala ime misterioznog stranca – sveti Pio iz Pietrelcine, poznati svećenik i mistik sa stigmama.

 

Izvor:  Medjugorje-info.com (Mysticpost)

padsre pio2 3dViše svjedočanstava iz života Padra Pija možete pročitati u novoj knjizi Padre Pio – čovjek nade koja izlazi uskoro!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh