Duhovnost

TO BISMO SI PITANJE TREBALI ČESTO POSTAVLJATI // Što bi učinio Isus? U životu se susrećemo s mnogim odlukama, novim situacijama i trenutcima kada nam se mnogo toga čini beznadno, padamo u očaj, čini nam se kako se sami ne možemo nositi s brojnim životnim problemima i važnim odlukama... Koliko se u tim trenutcima oslanjamo na Boga, njegovu pomoć i vodstvo?

Foto: Pixabay

 

Što bi Isus učinio?

To bismo si pitanje trebali često postavljati, napose u trenucima u kojima se susrećemo s raznim problemima, od odnosa s drugim ljudima do naših svakodnevnih životnih situacija. Tako bismo sigurno u potpunosti gledali Božja djela i osjetili Božje vodstvo u našem životu. Pitanje je to i naše vjere, našeg odnosa s Bogom i pouzdanja da je On uvijek prisutan u našem životu i da uvijek za nas ima pravo rješenje za sve naše probleme.

On ima savršen plan

Bog je za nas i naš život uvijek tu, ako se predamo Njegovoj volji. On ima savršen plan. Govori nam i preko proroka Izaije; „Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho, jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.” (Iz 41,10)
Kada se nađemo pred zidom i ne vidimo rješenje našega problema, kada u odnosima s drugim ljudima ne znamo kako da postupimo, kada naša situacija nema izlaza (…), zapitajmo se: „Što bi Isus učinio?” Odgovor će sigurno doći jer Bogu je milo kada se Njegova djeca pouzdaju i traže Njegovo vodstvo.

Pouzdanje u Božju intervenciju izrazito je važno

Ne zaboravimo da je pouzdanje u Božju intervenciju uvijek važno. Vidjet ćemo čudo, Božje djelo u našem životu. Ponekad je za to potrebno strpljenje ali za Božja djela potrebna je vjera koja dopušta Bogu da zakorači u našu situaciju i pomogne nam u našem životu.

„Neka vam bude po vašoj vjeri”

„Neka vam bude po vašoj vjeri” (Mt 9,29), rekao je Isus očekujući od nas da mu vjerujemo i pouzdajemo se u Njegovu ljubav. (…) Jer on je sam rekao: Sigurno te neću ostaviti; nipošto te neću napustiti! Tako s pouzdanjem možemo reći: Gospodin je pomoćnik moj: Neću se bojati. Što mi može učiniti čovjek? (Heb 12,5-6)

Ne zaboravimo Mu zahvaliti za divna djela koja čini

Vladaju li u našem životu beznađe, očaj, nezadovoljstvo? Koliko često naše situacije predajemo Bogu i dopuštamo Njemu da On vodi naš život? Ne zaboravimo Mu zahvaliti za divna djela koja čini kada mu to dopustimo, jer On je uvijek s nama i čeka naš korak vjere kako bi nas blagoslovio. „Zato vam kažem: što god moleći pitate, vjerujte da ste to već primili, i bit će vam…” (Mt 11,24)

Autor: Danijel Tomičević

Priredila: Elena Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh