Vijesti

Biskupi cijeloga svijeta ujedinjeni u molitvi nakon napada na crkvu u Egiptu

Biskupi cijeloga svijeta ujedinjeni u molitvi nakon napada na crkvu u Egiptu

Nakon stradavanja kršćana u Egiptu, koji su svoje živote izgubili tijekom dva bombaška napada tijekom misnoga slavlja na Cvjetnicu, biskupi cijeloga svijeta pridružili su se papi Franji u molitvi.

U priopćenju za EWTN News stoji da će se moliti i za ortodoksnu pravoslavnu braću i sestre, koji su također stradali u napadima. Dvije Egipatske koptske crkve na sjeveru zemlje također su bombardirane na Cvjetnicu. U napadima su ubijene najmanje 44 osobe, a ozlijeđeno više od 100.

Napadi su se dogodili svega nekoliko tjedana prije najavljena posjeta pape Franje, koji dolazi s ciljem promicanja mira i dijaloga između kršćana i muslimana u toj zemlji. Kako je poznato, papa Franjo je tijekom misnoga slavlja na Cvjetnicu osudio nasilje i zamolio Boga da promijeni srca onih koji siju strah, nasilje i smrt.

Egipatski predsjednik Abdel Fatah al-Sisi proglasio je izvanredno stanje u zemlji nakon napada. Napadima na Cvjetnicu prethodilo je bombardiranje kapele pored koptske ortodoksne katedrale sv. Marka u prosincu 2016. godine., tijekom kojeg je poginulo 29 osoba.

Biskup Angaelos patnju kršćana promatra kroz misterij Velikoga tjedna i Uskrsa.

„Kako smo danas proslavili Cvjetnicu i Kristov ulazak u Jeruzalem, tako obilježavamo i ulazak stradalih u nebeski Jeruzalem. Kako smo u Velikom tjednu našega Spasitelja, u toj boli dijelimo i boli njihovih obitelji i svih koji su pogođeni današnjim napadima. Proslavom blagdana slavnog Uskrsnuća krajem tjedna, podsjećamo se da je naš život ovdje na zemlji putovanje koje je često puna bola, na kraju kojeg nam je obećan slavni i vječni život bez takve patnje i zla.” – stoji u priopćenju za EWTN News.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh