Aktualnosti

VANDALIZAM

Biskup Mrzljak pohodio svetište u Ludbregu zbog provala koje su se dogodile Obišavši mjesta provala, biskup je izrazio žaljenje i zabrinutost zbog učinjenog vandalizma

Biskup Mrzljak pohodio svetište u Ludbregu zbog provala koje su se dogodile

Foto: biskupija-varazdinska.hr


 

Varaždinski biskup Josip Mrzljak pohodio je u subotu (9. ožujka) župu Presvetog Trojstva i svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu, zbog dviju provala koje su se dogodile prošloga tjedna.

Biskup je obišao župnu kuću i zavjetnu kapelu gdje su se provale dogodile. Na župnoj kući oštećena su i provaljena ulazna vrata u podrum, a u zavjetnoj kapeli provaljeno je kroz nekoliko vrata, razbacane su stvari u sakristiji, slomljene su kutije za darove vjernika, te je oštećeno raspelo. Premda nije ništa otuđeno, počinjena je materijalna šteta.

Obišavši mjesta provala, biskup je izrazio žaljenje i zabrinutost zbog učinjenog vandalizma. Istaknuo je kako je velika sramota uništavanje raspela, raspetog lika Gospodina Isusa Krista kojemu se, posebno u ovo korizmeno vrijeme, iskazuje osobito štovanje. Pozvao je vjernike da s pobožnošću časte Kristov križ koji je za mnoge sablazan i ludost, a vjernicima Božja snaga i Božja mudrost – kako kaže sveti Pavao. Biskup je pozvao i župnike da se pobrinu oko zaštite sakralnih objekata i župnih zgrada, ako je potrebno i postavljanjem videonadzora – izvijestili su iz Varaždinske biskupije.

Izvor: Laudato.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh