Svijet

VJERNICI U ŠOKU

Biskup, borac za život i mirotvorac, ubijen u svom domu u Los Angelesu „Grad anđela” oplakuje svog voljenog biskupa, gdje je služio više od 45 godina. 

Foto: Screenshot

 

Pomoćni biskup David O’Connell pronađen je mrtav u svom domu, u subotu, u Hacienda Heightsu, okrugu Los Angelesa. Policija slučaj istražuje kao ubojstvo, javlja CBSNews.

Prema izjavi šerifa okruga Los Angeles, pucnjava se dogodila oko 13 sati. Kada su stigli na mjesto događaja, zatekli su muškarca s prostrijelnom ranom u prsima. Proglašen je mrtvim na mjestu događaja. Identificirali su žrtvu kao Davida O’Connella, pomoćnog biskupa nadbiskupije Los Angelesa.

Rodom iz Irske, O’Connell je imao 69 godina. Na to ga je mjesto imenovao papa Franjo 2015. godine. O’Connell je služio na području Los Angelesa više od 45 godina. Također je služio kao biskupski vikar pastoralne regije San Gabriel.

Nakon nedjeljnog bogoslužja, nadbiskup Gomez i biskupija Los Angelesa objavili su priopćenje za javnost u kojem stoji:

„Naš voljeni pomoćni biskup David O’Connell neočekivano je preminuo. To je šok i nemam riječi da izrazim svoju tugu. Kao svećenik i kasnije biskup ovdje u Los Angelesu četrdeset pet godina, biskup Dave bio je čovjek duboke molitve koji je imao veliku ljubav prema našoj Blaženoj Majci. Bio je mirotvorac sa srcem za siromašne i imigrante, i imao je strast za izgradnjom zajednice u kojoj se poštuje i štiti svetost i dostojanstvo svakog ljudskog života. Bio je i dobar prijatelj i jako će mi nedostajati. Znam da će svima. Molim vas pridružite mi se u molitvi za biskupa Davea i njegovu obitelj u Irskoj. Neka ga Gospa od Guadalupe omota plaštem svoje ljubavi i neka ga anđeli odvedu u raj i neka počiva u miru.”

Pomoćni biskup David O’Connell, kao što je naveo nadbiskup Gomez, bio je poznat kao borac za pravo na život. Hrabro je stajao i molio na pločnicima ispred Planned Parenthooda.

S portala Vjera.hr pronašli su na YouTubeu predivan video u kojem je, kako navode „prikazano o kakvom je svećeniku zapravo riječ”.

„Usred pandemije s Presvetim Oltarskim Sakramentom popeo se na visoko brdo znano kao brdo svetog Josipa, iznad Los Angelesa, te zahvaljivao i pronosio Božju slavu. Blagoslivljao je Presvetim cijelo područje, i molio da blagoslov siđe na sve ljude.”

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh