Osobni razvoj

BOG NAM JE DAO SLOBODNU VOLJU

Biraj mudro, jer o tome ti ovisi čitava vječnost! Iako bismo mogli pomisliti da bi bilo lakše da nemamo slobodnu volju, Isus ne želi da ga moramo voljeti, poput robota koji nema izbora.

Foto: Pixabay

„Toj duši ne mogu nikako pomoći jer me ona prezire. Jer duša ima slobodnu volju, može me prezirati ili ljubiti.“ (Dn 580)

Razmatranje

Bog nam je svima dao slobodnu volju. To znači da sve ovisi o našem izboru. Možemo odabrati dobro ili zlo. Život ili smrt. Nadu ili očaj. Iako bismo mogli pomisliti da bi bilo lakše da nemamo slobodnu volju, Isus ne želi da ga moramo voljeti, poput robota koji nema izbora. On želi da ga čeznemo ljubiti. Želi da ga izaberemo. A budući da smijemo birati, možemo ga ili prezreti ili prihvatiti. Izbor je na tebi. Biraj mudro, jer o tome ti ovisi čitava vječnost.

Molitva

Isuse, tebe biram.

Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh