Svjedočanstva

NA PUTU

Bio sam izgubljen u svijetu, dok me Isus nije pronašao i promijenio Govoriš li svojim prijateljima o Isusu?

Foto: Shutterstock

 

U tinejdžerskim godinama upao sam u loše društvo, subotama sam se opijao, uživao u alkoholu, išao na partijane, pokušavao se prilagođavati drugima, biti poput njih, biti cool. Ovisio sam o društvenim mrežama, gubio sam vrijeme na jako nebitne stvari kao što su Fejs, Instagram, videoigrice. Bio sam jako lijen, nisam želio ništa raditi, učiti; bio sam ovisnik o pornografiji i masturbaciji koja mi je jako uprljala um i oštetila mozak. Također sam jako psovao, bio sam ljut na sve, nisam ljudima oprostio rane koje su mi nanijeli u prošlosti, patio sam od depresije i anksioznosti, i raznih strahova koji su me sprječavali u mnogočemu, slušao sam heavy metal glazbu.

Međutim sve ovo se brzo okrenulo i nestalo…

Iste godine u devetom mjesecu dva dana nakon mojega rođendana, pojavio mi se čudan osjećaj u glavi zvan brain fog (magla u glavi), i rijetki problemi s vidom…

2017. umrla mi je baka koju sam jako volio. Dio mene kao da se raspao, pao sam u još veću depresiju. Baka se jako dugo znala moliti Bogu i razgovarati s njime, vjerovala je jako u njega, međutim ja to tada nisam shvaćao ozbiljno, niti sam se bavio vjerom. Iste godine u devetom mjesecu dva dana nakon mojega rođendana, pojavio mi se čudan osjećaj u glavi zvan brain fog (magla u glavi), i rijetki problemi s vidom, kao milijuni točkica u vidu. Obilazio sam liječnike tražeći pomoć, no nitko nije znao za to što pričam. Počeo sam imati i probleme s kilažom jer sam od depresije stalno jeo i nisam se brinuo o zdravlju. Depresija i anksioznost su postale još dublje i jače, pogotovo kad su mi se pojavili ti vidni problemi. Počeo sam još više izlaziti subotama, još više sam se opijao padajući u još veću tamu, a sve to tražeći izlaz. A onda je u moj život ušlo SVJETLO.

Prijatelj Luka mi je pričao o Isusu i navijestio mi Evanđelje. Međutim nisam to odmah shvatio, prihvatio. Prošla je godina dana…

2018. prijatelj Luka mi je pričao o Isusu i navijestio mi Evanđelje. Međutim nisam to odmah shvatio, prihvatio. Prošla je godina dana. Bilo je ljeto 2019., sedmi mjesec. Razmišljao sam o tome što mi je prijatelj Luka govorio, i naišla mi je misao „posljednji dani“. Upisao sam u tražilicu na Youtubeu „last days“, i naišao na video koji govori o posljednjim vremenima, o tome kako se ispunjava Matej 24; potresi, šapati o ratovima, požari itd. „Čut ćete za ratove i glasine o ratovima što će se voditi. Nemojte se uznemiravati! To se mora dogoditi, ali to još nije kraj. Da, narod će se boriti protiv drugog naroda i kraljevstvo protiv kraljevstva. Bit će gladi i potresa posvuda. Ali sve je to samo početak porođajnih muka.“ (Mt 24,6-8) I odjednom sam čuo glas koji mi je rekao: „Dajem ti drugu priliku. Pokaj se!“ Razmišljao sam što to znači i upisao na Youtubeu „Kako biti spašen?“. Pogledao sam video o tome kako je Isus obećani Mesija koji je umro na križu za grijehe, da je primio svako prokletstvo i svaki grijeh na sebe, svaku bolest, i da smo njegovim rana iscijeljeni (Izaija 53,5). Odmah sam kleknuo na koljena, pokajao sam se za grijehe, prihvatio sam Isusa za spasitelja, priznao ga Mesijom i Gospodarom nad svojim životom! Nakon što sam rekao amen, osjetio sam neku drugačiju energiju, međutim bilo je kasno i otišao sam spavati. Sljedeći dan kad sam se probudio, bio sam odjednom totalno pozitivan, veseo; depresiju i anksioznost nisam osjetio, to je ustvari nestalo! Strahovi su također nestali! I preuzeo sam si Bibliju na mobitelu, i počeo ju čitati svaki dan. I što sam ju više čitao, to sam sve više shvaćao Božju milost. I shvatio sam da trebam oprostiti drugima i molio sam molitvu i oprostio sam drugima jer Isus je rekao: „Ali ako vi ne opraštate ljudima njihove prijestupe, ni Otac vaš neće oprostiti vaše prijestupe“ (Matej 6,15).

Prestao sam slušati heavy metal glazbu, prestao sam psovati, piti alkohol, ići po partijanama, prestao sam ovisiti i o društvenim mrežama, prestao sam biti lijen, počeo sam raditi! Moje srce se ispunilo radošću…

I kada sam oprostio drugima, osjećao sam se još snažnije! Sila i snaga Svetoga Duha je radila u meni, mijenjala me i obnavljala svaki dan! Svaku brigu sam predao njemu jer on brine za nas (1 Petrova 5,7). Počeo sam se brinuti i o svome zdravlju, smršavio sam; vid se počeo popravljati; postao sam pozitivniji! Prestao sam slušati heavy metal glazbu, prestao sam psovati, piti alkohol, ići po partijanama, prestao sam ovisiti i o društvenim mrežama, prestao sam biti lijen, počeo sam raditi! Moje srce se ispunilo radošću; depresija i anksioznost nestale su, moje zdravlje se poboljšalo. A Svjetlo koje je ušlo u moj život je Isus Krist! On me je pronašao i izbavio iz tame, oslobodio me okova grijeha i ovisnosti, oslobodio me! Slobodan sam u Kristu! (Rimljanima 6,1-7).

Isus mi je promijenio život, a može i vaš!

Milost Gospodina Isusa Krista sa svima!

Posvjedočio Matija (ostali podaci poznati uredništvu)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh