Duhovnost

IZ UZBUDLJIVE DUHOVNE BIOGRAFIJE JEDNOG LAIKA

Bio sam beznadan slučaj, ali onda sam osobno doživio Isusa koji ozdravlja Naš je Bog stvaran, On i danas spašava i liječi, baš kao što je to nekada činio. On želi biti tvoj Spasitelj i tvoj Iscjelitelj!

Bio sam beznadan slučaj, ali onda sam osobno doživio Isusa koji ozdravlja

Trebao sam umrijeti svaki čas, ali onda sam doživio Isusa koji ozdravlja

Jedno sam dulje vrijeme bio toliko bolestan da mi nitko nije mogao pomoći. Moja supruga je već očekivala da ću svaki čas umrijeti. Nije mi bilo pomoći. Tada sam osobno doživio Isusa koji ozdravlja.

Šest mjeseci sam trpio bolove uslijed upale crvuljka slijepoga crijeva, s time da je bol tek na trenutke jenjavala. Krenuo sam u crkvu u kojoj sam služio kao pastor i gdje sam se toga dana trpeći teške bolove srušio na pod. Odnijeli su me u moj dom i smjestili u postelju. Cijelu sam noć proveo moleći za oslobođenje, ali moje se stanje nije promijenilo. Moja supruga je bila uvjerena da sam na samrti te je pozvala liječnika. Pregledavši me, liječnik je ustanovio da je šestomjesečna upala crvuljka toliko izmorila moje tijelo da je već prekasno za operaciju. Mojoj supruzi se slomilo srce kad je to čula.

Kada je liječnik otišao, netko je pokucao na vrata. Bili su to jedan mladić i jedna starija gospođa. Znao sam da je ona žena istinske molitve. Nakon što su se popeli na kat i ušli u moju sobu, taj je mladić skočio na moj krevet i zapovjedio zloduhu da me napusti. Vikao je: „Izađi, đavle! U ime Isusovo, zapovijedam ti da izađeš!” Nije bilo vremena za raspravu u kojoj bih mu rekao da ne mislim da je ovdje riječ o đavlu. Međutim, đavao je izašao u ime Isusovo, a ja sam u tom trenutku ozdravio.

Ustao sam, odjenuo se i sišao u prizemlje. Budući da sam tada još uvijek radio kao vodoinstalater, upitao sam suprugu: „Je li me tko tražio? Sada sam dobro i odoh raditi.“ Rekla mi je gdje trebam obaviti popravak, a ja sam uzeo svoj alat i krenuo. Tek što sam izišao iz kuće, stigao je liječnik koji je odloživši svoj šešir u hodniku odmah pošao prema mojoj sobi na katu. Ali bolesnik nije bio ondje. „Gdje je gospodin Wigglesworth?“ upitao je. „Otišao je raditi, doktore“, odgovorila je moja supruga. „Više ga nećete vidjeti živa“, reče liječnik, „donijet će vam ga natrag kao truplo.“ Evo, i dan-danas to je truplo živo.

Otada mi je Gospodin u mnogim dijelovima svijeta davao povlasticu molitve za ljude koji trpe bolove od upale crvuljka slijepoga crijeva. Vidio sam mnoge koji već nakon petnaest minuta molitve ustaju izliječeni. Živi Krist želi dotaknuti ljude u svim situacijama.

„Izliječena sam!”

Prije nekoliko mi je godina brat D. W. Kerr dao pismo preporuke s kojim sam otišao u Zion City gdje sam se predstavio bratu po imenu Cook. On me dočekao riječima: „Sam Bog te poslao ovamo.“ Dao mi je adrese šestero osoba zamolivši me da ih posjetim i pomolim se za njih. Dogovor je bio da se ponovno nađemo u podne. Vratio sam se u 12:30, a on mi je ispričao o mladiću koji se trebao ženiti narednog ponedjeljka, no njegova je zaručnica umirala u bolovima od upale crvuljka. Otišao sam do njezine kuće i ondje zatekao liječnika koji mi reče da za nju više nema nade. Njezina je majka u očaju vikala: „Zar joj nema pomoći!?“ Tada joj rekoh: „Ženo, vjeruj Bogu i tvoja će kći ozdraviti i ustati iz kreveta za petnaest minuta.“ Ali majka je nastavila očajavati.

Odveli su me u sobu u kojoj je djevojka ležala. Pomolivši se za nju zapovjedio sam zlom duhu da napusti njezino tijelo. Tada će ona: „Izliječena sam!“ Rekoh joj: „Želiš da ti povjerujem da si izliječena? Hajde ustani ako si ozdravila.“ Za manje od deset minuta stigao je liječnik. Želio je saznati što se dogodilo. Djevojka mu reče: „Došao je jedan čovjek, pomolio se za mene i sada sam zdrava.“ Liječnik je pritisnuo mjesto na trbuhu koje ju je bilo boljelo, ali djevojka nije ni zastenjala ni jauknula. Tada liječnik reče: „Ovo je Božje djelo.“

Bez obzira na to priznao to liječnik ili ne, ja sam znao da je to Bog učinio. Naš je Bog stvaran, On i danas spašava i liječi. Naš je Isus isti, jučer, danas i zauvijek. On spašava i liječi ljude baš kao što je to nekada činio. On želi biti tvoj Spasitelj i tvoj Iscjelitelj.

Iz knjige „Vjera koja raste” autora Smitha Wiggleswortha. Do 28. siječnja knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 56 kuna! (Red. cijena iznosi 80 kn.) Popust možete ostvariti ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh