Brak i odnosi

SVJEDOČANSTVO BRAČNOG PARTNERA

Bio mi je u stanju reći samo da sam pretjerala s grubošću, ali meni uopće nije bilo jasno o čemu on govori

Foto: Shutterstock


„Dok sam na vašoj konferenciji slušala kako govorite o ljubavi prema ženi, uopće mi nije bilo teško to slušati i slagala sam se sa svime što ste rekli. No kada ste nakon toga u subotu počeli govoriti o nedostatku poštovanja prema mužu, moram reći da sam ostala zatečena. Sve sam ove godine bila toliko usredotočena na to da dokučim zašto me on ne može razumjeti, da sam potpuno propustila primijetiti kako se on osjeća poniženo. Sada znam da je to istina u mome slučaju. Majka sam male djece i neprestano ih učim kako razlikovati dobro od lošeg. Nikada dosad nisam shvaćala da to činim i svome mužu. Iskreno, također mislim da ni moj muž ne bi znao točno objasniti da je takvo moje ponašanje utjecalo na to kako se on osjeća.“ Ukratko, prošlog smo se siječnja nas dvoje opako posvađali da bismo u svibnju nastavili s drugom ‘rundom’ svađe. Tada mi je rekao da više ne zna što osjeća prema meni i kako nije siguran što će s nama biti u budućnosti. Bio je to naš ludi krug! Uskočili smo u njega i vrtjeli se do besvijesti.

Prošle je nedjelje predložio da navečer zajedno odemo u kino

Iznenadila sam se kad sam čula kako govorite da muškarac može osjećati kako ga žena više ne poštuje, ali da ne pronalazi riječi kojima bi to izrazio. Vjerujem da se moj muž upravo tako osjećao jer je on muškarac koji teško izražava svoje emocije. Bio mi je u stanju reći samo da sam pretjerala s grubošću, ali meni uopće nije bilo jasno o čemu on govori. U vodu su pali svi moji napori kojima sam tijekom zadnjih šest mjeseci pokušavala doprijeti do njega. Na Silvestrovo sam na njegovoj kutiji za ručak ostavila poruku. Nije pisalo ništa posebno, samo: „Daješ mi toliko razloga za osmijeh“, i još sam pridodala: „i toliko je stvari koje kod tebe poštujem.“ Onda sam mu čestitala Božić i Novu godinu. Sljedećeg je dana ustao od stola i primaknuo mi stolicu! Prošle je nedjelje predložio da navečer zajedno odemo u kino, a za sljedeći smo tjedan dogovorili odlazak na mjuzikl. Uglavnom, on je iznenađujuće otvoreniji i komunikativniji prema meni… Bilo bi pretjerano i neistinito kad bih rekla da su svi naši problemi nekim čudom nestali, no sada je između nas most koji nije postojao prije tjedan dana. Još mi nije izgovorio one riječi koje počinju na ‘v’, ali njegovo je ponašanje takvo da sada znam kako za mene u njegovu srcu još uvijek postoji ljubav te, s Božjom pomoći, taj plamen nastojim ražariti što više mogu.“

——————————-

Svjedočanstvo je preuzeto iz knjige „Ljubav i poštovanje“ koju po sniženoj cijeni možete kupiti ovdje.

Više o malim grupama „Ljubav i poštovanje“, kao i o svjedočanstvima parova iz Hrvatske koji su prošli kroz male grupe možete saznati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh