Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO MUSLIMANA KOJI JE POSTAO KRŠĆANIN

Bio je revni musliman sve dok nije zavapio Bogu da mu se otkrije i pokaže tko je On doista Molio je Alaha da mu oprosti, ali stalno je dobivao odgovore od Isusa…

Foto: Screenshot

 

Sam je odrastao u muslimanskoj obitelji. Odgajan u duhu te vjere, oduvijek je molio i klanjao se Alahu. Svakoga jutra napravio bi i dva rekata (islamski običaj kod molitve), ali jednog jutra dogodilo se nešto čudno.

Pao je na koljena i počeo vapiti Alahu za milost

Tijekom molitve začuo je glas koji mu je govorio: „Isus“. Samu je to smetalo, ali nije mu stvaralo loš osjećaj ili osjećaj straha.

Glas koji je zazivao Isusovo ime postao je njegova svakodnevica. Nije više znao što mu se događa. Pao je na koljena i počeo vapiti Alahu za milost. Tražio ga je oproštenje i počeo moliti više nego inače.

Jednom je potpuno prestao moliti i tada su se počele događati čudne stvari

Molitve koje su inače trajale 15 minuta, sada su trajale pola sata, ali samo zato što je preklinjao za oprost.

Jednom je potpuno prestao moliti i tada su se počele događati čudne stvari u njegovu životu. Sve je krenulo krivim putem: posao, privatan život…

Savjetovala mu je da dođe s njom u crkvu

Ponovno je zatražio Alahovu pomoć. Glas koji je do sada izgovarao Isusovo ime, bio je glasniji, toliko glasan da ga je uznemiravao.

Vidno rastrojenog i umornog, Sama je na poslu zaustavila prijateljica. Savjetovala mu je da dođe s njom u crkvu. Sam je na to pristao, ali samo da usreći Rosie. U nedjelju su došli na misu, a Sam je ostao začuđen.

Sam je samo htio, u miru, pomoliti se Bogu, ali to ovdje nije mogao

„Bend, glazba, pjesma, što ti ludi kršćani rade u crkvi?“

Sam je samo htio, u miru, pomoliti se Bogu, ali to ovdje nije mogao.

Prije nego li je band počeo svirati i pjevati, spustio je glavu i rekao…

Poslije toga čudni osjećaji u njemu nisu nestajali. Ništa se nije promijenilo, a on nije našao odgovor koji je došao potražiti u crkvi. Odlučio je pronaći neku drugu crkvu, i zaista se predati Bogu da dobije odgovore koji su mu bili potrebni.

 

Otišao je u drugu crkvu. Prije nego li je band počeo svirati i pjevati, spustio je glavu i rekao:

„Spasitelju, ako mi nešto moraš pokazati, danas je taj dan. Inače ću se ponovno vratiti islamu i biti musliman.“ Kada je pjesma započela, njegova se duša „zapalila“…

Nastavak svjedočanstva možete pogledati ovdje:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh