Duhovnost

SV. FAUSTINA KOWALSKA

BILA JE NA POSLJEDNJOJ VEČERI: ‘O kako želim, da cijeli svijet upozna ovu tajnu’

Sveta Faustina Kowalska za svog života često je uranjala u tajne Isusove. Obljubljena dubokom mistikom i milošću Božanskom prisustvovala je i Posljednjoj večeri gdje je spoznala tajne koje je trebala poslati svijetu. Jedna od njih je ta da je žrtva spasenja već tada, te večeri bila ostvarena u svojoj punini.

Evo što je sveta Faustina zapisala:

Sveti sat. – Četvrtak. Za vrijeme tog molitvenog sata Isus mi je dopustio stupiti u dvoranu Posljednje večere i doživjeh sve što se tamo događalo. Najdublje sam bila obuzeta trenutkom, u kojem je Isus prije pretvrobe podigao Svoje oči prema nebu i ušao u razgovor sa Svojim Ocem. Taj trenutak tek ću pravo upoznati u vječnosti. Njegove oči bile su kao dvije vatre, lice usplamtjelo, bijelo kao snijeg, cijeli lik pun slave, Njegova duša u čežnji. U trenutku pretvorbe mirovala je ispunjena ljubav. – Žrtva je bila ostvarena u svoj svojoj punini. Sada se još treba samo ispuniti vanjska ceremonija umiranja – vanjsko vršenje. Bitno se dogodilo u dvorani Posljednje večere. Cijeli moj život nisam imala tako duboke spoznaje ove tajne, kao u ovom satu klanjanja. O, kako čeznutljivo želim, da cijeli svijet upozna tu neizmjernu tajnu.

Izvor: dnevno.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh