Duhovnost

SARAH YOUNG

BIBLIJSKE PRIČE Ovdje je! Bog je svijetu donio nadu po malenom djetetu položenom u jasle.

BIBLIJSKE PRIČE Ovdje je!

Foto: Shutterstock

 

Ovdje je! ǀ Evanđelje po Luki 2; Evanđelje po Mateju 1-2

Car je želio znati koliko ljudi živi u njegovom kraljevstvu pa je svima naredio da odu u svoj rodni grad i upišu se. Bila je noć kada su Josip i Marija stigli u Betlehem. Gradić je bio krcat ljudima. Sve su sobe bile zauzete, a jedino mjesto gdje su mogli prespavati bila je štalica puna životinja. Tamo je Josip pripremio krevet od slame za Mariju. Svijet nije ni slutio da započinje najčudesniji, najdivniji i najmoćniji dio Božjega plana. Isus je bio spreman za rođenje.

U tihoj noći došao je – Božji božićni dar – Onaj koji će spasiti svijet. Josip mu je dao ime Isus. Dok su krave, konji, koze i ovce gledale, Marija je svoje dijete zamotala u mekano platno kako bi Ga ugrijala. Zatim Ga je položila na slamu u jasle.

Bog je svijetu donio nadu po malenom djetetu položenom u jasle.

„Ajme! To je čudesno!“ govorili su pastiri jedni drugima dok su žurili u Betlehem pronaći Isusa

U polju nedaleko Betlehema, pastiri su čuvali svoje ovce. Odjednom je s neba zabljesnula jarka svjetlost i pojavilo se veliko mnoštvo anđela i pjevalo hvalu Bogu.

Jedan anđeo reče: „Ne bojte se! Evo, javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist, Gospodin. I evo vam znaka: naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama.“ (Luka 2, 10−12)

„Ajme! To je čudesno!“ govorili su pastiri jedni drugima dok su žurili u Betlehem pronaći Isusa. Bili su uzbuđeni što će vidjeti Sina Božjega i čim su našli Isusa, poklonili su Mu se. Zatim su otišli i proširili vijest o onome što im je anđeo rekao. A Marija? Ona je provela noć zahvaljujući Bogu i razmišljajući o Njegovom otajstvenom i čudesnom planu.

Iz knjige „Biblijske priče za djecu i mlade“ Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh