Mladi

ISUS TI GOVORI…

BIBLIJSKE PRIČE „Jeste li vidjeli našega sina?” Kad je Isus bio dječak, njegova je obitelj išla u Jeruzalem za blagdan Pashe. Na putu kući bila je velika gužva…

BIBLIJSKE PRIČE „Jeste li vidjeli našega sina?”

Foto: Shutterstock


 

Dječak Isus ǀ Evanđelje po Luki 2

Kad je Isus bio dječak, njegova je obitelj išla u Jeruzalem za blagdan Pashe. Na putu kući bila je velika gužva. Isusovi su roditelji mislili da je Isus s prijateljima, no nije bio. Trebalo im je cijeli dan da primijete da Isusa nema.

Požurili su natrag u Jeruzalem i putem pitali ljude: „Jeste li vidjeli našega sina?” Napokon, pronašli su Isusa u hramu kako sluša učitelje i postavlja im pitanja. Učitelji su bili zadivljeni Isusovim znanjem o Božjim istinama.

„Gdje si bio? Tražili smo te.”

„Niste li znali da trebam biti u kući svog Oca?” odgovori Isus. Isus je svojim roditeljima govorio da, iako ih voli i sluša, On zna da je Sin Boga Oca.

 

Isus ti govori:
O, kako ljubim zakon tvoj,
po cio dan o njemu razmišljam.”
PSALAM 119, 97

Slušaj moje riječi u Bibliji.
Postavljaj pitanja kako bi ih mogao razumjeti.
Razmišljaj o svemu što sam poučavao i razmišljaj o meni.
Kad učiš i provodiš vrijeme razgovarajući sa mnom,
tada postaješ poput mene.
To me čini sretnim, a i ti ćeš biti sretan.

Iz knjige „Biblijske priče za djecu i mlade“ Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh