Duhovnost

JASNE ODLUKE

Bez obzira na okolnosti u kojima se nalazite, dignite se u Duhu i gledajte kako vas izbavlja! Mnogi od nas čitav svoj život slušaju izraz „hodanje u Duhu” (Gal 5,25), ali što to uistinu znači?

Bez obzira na okolnosti u kojima se nalazite, dignite se u Duhu i gledajte kako vas izbavlja!

Što uistinu znači „hodati u Duhu”

„Ako živimo u Duhu, u Duhu i hodimo” (Gal 5,25). Mnogi od nas čitav svoj život slušaju izraz „hodanje u Duhu”, ali što to uistinu znači? Ja vjerujem da to znači nevjerojatno jasan smjer i dobra odluka. Duh Sveti pruža apsolutno jasne i detaljne upute onima koji hodaju u njemu.

Rani kršćani nisu hodali zbunjeni. Oni su bili vođeni Duhom u svakoj odluci, na svakom koraku, u svakom djelu. Duh im je govorio čitavoga dana i nikakva odluka nije bila donesena bez konzultiranja s njim. Kroz čitav Novi zavjet crkveni moto je bio: „Tko ima uši, neka čuje” (Mt 11,15).

Hodanje u Duhu znači biti oslobođen brige bez obzira što vam se događa. Pavao nam je dobar primjer koji trebamo slijediti. U Riječi imamo mnoge primjere Pavlova hodanju u Duhu. Pogledajmo dva.

Bez obzira na okolnosti u kojima se nalazite, dignite se u Duhu…

Duh ga je upozorio da će njegovo putovanje u Jeruzalem rezultirati njegovim uhićenjem, i što se je dogodilo? „… dođe iz Judeje neki prorok imenom Agab … uze Pavlov pâs, sveza sebi ruke i noge te reče: ‘Ovo veli Duh Sveti: Ovako će čovjeka čiji je ovo pâs u Jeruzalemu svezati Židovi i predati ga u ruke poganima’” (Dj 21,10-11). Pavao je bio upozoren tako da se može pripremiti.

Ako želimo hodati u Duhu, moramo vjerovati Bogu za nadnaravno izbavljenje iz svakog sotonina ropstva. Pavao i Sila bili su u tamnici, ali Riječ nam kaže da „su oko ponoći molili i pjesmom slavili Gospodina” (Dj 16,25). Bog je stvorio potres te otvorio vrata tamnice „i svima spadoše okovi” (Dj 16,26).

Bez obzira na okolnosti u kojima se nalazite, dignite se u Duhu, počnite slaviti, pjevati i vjerovati Bogu – te gledajte kako vas izbavlja!

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Autor: David Wilkerson (1931. – 2011.)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh