Najave

OČEKUJEMO GA UOČI DUHOVA

Bend „Pobjeda svetih“ snimio spot za Zlatnu pjevanu krunicu „Radost zajedništva i okupljenosti, snaga molitve, dječji smijeh pozvali su na služenje Gospodinu, po kojem će se otvoriti mnoga srca i duše“ – tako su iz riječkog benda „Pobjeda svetih“ opisali atmosferu koja je vladala tijekom snimanja

Foto: Pobjeda svetih

 

U ponedjeljak, 27. travnja 2020. iz samog srca Rijeke, iz dominikanskog samostana, začula se pjevana zlatna krunica koju je izvodila „Pobjeda svetih“ s prijateljima glazbenicima.

Prizori su nam ostavili uspomenu na nešto mnogo veće od poziva na snimanje

Predivno mjesto, točnije klaustar samostana, napunio se glasovima koji su zazivali Presveto Srce Isusovo i Marijino. Ovaj događaj je za promatrača mogao zbog rekvizita biti opisan tek običnim setom za snimanje, no bio je toliko mnogo više. Radost zajedništva i okupljenost na molitvu, dječji smijeh, zrnca krunice pod prstima, usne koje šapću Njegovo ime… prizori su koji su nam ostavili uspomenu na nešto mnogo veće od poziva na snimanje – na poziv na služenje Gospodinu, po kojem će se otvarati i srca mnogih duša.

Spot možemo očekivati uoči blagdana Duhova

Redateljica spota, Marisela Host, inače gitaristica benda, najavila je da spot možemo očekivati uoči blagdana Duhova.

Osim Marisele u spotu ćemo vidjeti: Dinu Šubata na klavijaturama, pjevačice Ani Titlić i Barbaru Brezac Benigar, basista Tonija Stračevića te Ivana Greca koji je ovaj put zamijenio Mariselu na gitari. Krunicu su glazbeno svojim sviranjem obogatili Melinda Dumitrescu na violini, Emanuel Čović na cajonu (kojeg je u spotu privremeno zamijenio Paolo Šorić) i vokal Antonio Tomić.

Poruka spota

Spot donosi poruku zajedništva kakvu ima snaga molitve. Tako će u molitvi krunice biti prikazani laici i posvećene osobe, svećenici, bogoslovi, redovnici i časne sestre. Najvažniju ulogu je imao pater Ivan Dominik Iličić, dominikanac, koji je, nakon niza godina, izmolio ovo djelo te je za ovu priliku predvodio recitirane molitve i litanije.

Spot sadrži niz kadrova kojima se na vizualno ugodan način gledateljima i moliteljima približavaju ovi predivni zazivi Zlatne krunice.

Sigurni smo da će ovaj video biti poseban doživljaj koje će u dvadesetak minuta pomoći da svoja srca približimo Isusovu i Marijinu Presvetom Srcu.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh