Poučne priče

BALONI S ISPISANIM IMENIMA

Pruži sreću drugome i ti ćeš dobiti svoju Prekrasna priča o potrazi za srećom

Baloni ispisani imenima book evangelizacija

Na jednome predavanju o sreći predavač je neočekivano prekinuo svoje izlaganje. Svakome je od pedesetak prisutnih dao po jedan balon. Zatim ih je zamolio da na balone markerom napišu svoje ime a onda je od svog asistenta zatražio da balone odnese u susjednu prostoriju.


Nakon toga sudionici su ušli u prostoriju sa zadatkom da pronađu balon sa svojim imenom u roku od tri minute.

Ljudi su mahnito počeli tražiti svoj balon sudarajući se, gurajući druge… Ukratko, stvarajući potpuni kaos. Rijetki su pronašli svoj balon.

Predavač ih je potom zamolio da još jednom potraže svoj balon, ali tako da svatko nasumično uzme po jedan balon a zatim ga preda osobi čije je ime ispisano na njemu. Ovaj put nije bilo ni sudaranja ni kaosa, već su traženje obilježili susreti i međusobno pomaganje. Za tri minute svi su sudionici u rukama imali svoj balon.

Pouka: Upravo se ovo događa u životu: svi manično tražimo sreću, ne znajući gdje se nalazi. Naša je sreća često u rukama drugih. Pružimo sreću drugima i mi ćemo dobiti svoju.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh