Vijesti

ZBOG STARIH OPTUŽBI

Australski kardinal Pell optužen za seksualno napastovanje Pell, jedan od najbliskijih savjetnika pape Franje, najviši je predstavnik Katoličke Crkve optužen za seksualno napastovanje

Trećem čovjeku Vatikana, australskom kardinalu Georgeu Pellu, sudit će se zbog starih optužbi za seksualno napastovanje, odlučio je u utorak sud u Melbourneu nakon što je zaključio da postoji dovoljno dokaza za suđenje.

Pell, jedan od najbliskijih savjetnika pape Franje, najviši je predstavnik Katoličke Crkve optužen za seksualno napastovanje.

Pell je optužen za seksualno zlostavljanje maloljetnika koji se dogodilo između kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih godina u Ballaratu, njegovoj rodnoj zemlji, te krajem devedesetih i početkom 2000. u biskupiji u Melburneu, gdje je bio nadbiskup. Pojedinosti o optužbama nisu poznate.

Kardinal Pell (76) ostao je miran kada je sud u Melbourneu odlučio da mu se sudi prema višestrukim točkama optužnice, istodobno odustajući od više od polovice njih.

„Nisam kriv“ – odgovorio je snažnim glasom i bez oklijevanja kardinal Pell, kada ga je sud upitao kako će se braniti, ponovivši stajalište kojega se drži otkada je afera izbila. Kardinal je pušten na slobodu uz jamčevinu. Zabranjeno mu je napustiti Australiju te je već predao putovnicu vlastima.

Izvor: Vatican Insider

Foto: Catholic Sun

Prevela Vedrana Prka

Najčitanije

Na vrh