Duhovnost

OVO BOG MISLI O TOME

AUGUSTYN PELANOWSKI Neuspješan si u životu? „Ako je tvoj život bezuspješan, onda znači da je idealan zbog toga što je Kristov. Vjeruješ li u to? I možda misliš da imaš prazninu u srcu, da nema u tebi ništa, ali je logično da samo praznina može primiti puninu. I samo prazno srce, prazan život, prazne misli i prazan čovjek može najpunije primiti Boga…“

Neuspješan si u životu Ovo Bog misli o tome

Foto: Shutterstock


 

Što Bog misli o tebi? Postojiš na tom svijetu, iako možda nisi toliko željen od ljudi, jer te želio Bog. Toliko te je Bog želio da je riskirao tvoje postojanje, iako je znao što te može susresti u životu, iako je znao da te roditelji možda nisu planirali. Planirao te je Bog i on se probio kroz otpor tvojih roditelja, jer si mu bio važan! Željen si od Boga! I sada promisli kako li je potrebna ta ‘rezervna guma’! Možda je tako s tvojim životom, možda još ne vidiš da si potreban na tom svijetu, ali drugi ljudi ne bi mogli živjeti bez tebe. I čak će doći takav trenutak da ćeš moliti Gospodina: „Učini, Gospodine, da ne budem tako potreban drugima!“ Neuspješan svjetovni život često je uspješan duhovni život i uspješna vječnost. Znaš li da su skoro svi sveci imali bezuspješan svjetovni život?

Potreban si na ovom svijetu prije svega Bogu, da bi te Bog mogao ljubiti. I Bog ne želi od tebe ništa više od toga, on te samo želi ljubiti i to mu je dovoljno. Dozvoli mu to…

I Isusov život je bio svjetovno bezuspješan. On je napravio ideal od svojega bezuspješnoga zemaljskog života. Isus je, imajući 33 godine, potpuno izgubio svoj život. Ako je tvoj život bezuspješan, onda znači da je idealan zbog toga što je Kristov. Vjeruješ li u to? I možda misliš da imaš prazninu u srcu, da nema u tebi ništa, ali je logično da samo praznina može primiti puninu. I samo prazno srce, prazan život, prazne misli i prazan čovjek može najpunije primiti Boga – ako oprostiš sebi i drugima, ako prihvatiš to što se dogodilo, ako daš ruku svim svojim bezuspješnim sjećanjima i napraviš album sa svim neuspjelim fotografijama. Potreban si na ovom svijetu prije svega Bogu, da bi te Bog mogao ljubiti. I Bog ne želi od tebe ništa više od toga, on te samo želi ljubiti i to mu je dovoljno. Dozvoli mu to. Bog misli na one koje su drugi zaboravili. Bog ne zaobilazi one koje su drugi zaobišli. Bog uzdiže one koji bijahu poniženi. I zadnji su prvi u njegovim očima.

Iz knjige „Od Duha do uha” autora patera Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh