Svjedočanstva

KAKO JE OŽIVJELO USAHLO STABLO

Augustyn Pelanowski: Čudo koje se je dogodilo u dvorištu moga nećaka, pokazuje da je euharistija zaista izvor života! Ako imam u sebi Gospodinovu Krv i Tijelo i imam u sebi Duha Svetoga, zli mi se dusi podaju, a moj život će se zazeleniti, makar bio osušen...

Augustyn Pelanowski: Čudo koje se je dogodilo u dvorištu moga nećeka, pokazuje da je euharistija zaista izvor života!

Foto: Shutterstock

 

Moj nećak je vjernik. Ima vlastitu kuću na periferiji Varšave, u kojoj živi sa svojom obitelji. Pokraj kuće nalazi se vrt, u kojem je zasadio stabla. Jedno stablo se nije zazelenilo u proljeće. Usahnulo stablo se činilo kao beznadan slučaj, pa ga je odlučio ukloniti. Ali jedne je subote bio na euharistiji, a budući da ispunjava ulogu odgovornoga u zajednici zajedno sa svojom obitelji, odnio je kući liturgijsku tkaninu. Korporal i purifikatorij bili su zamrljani. Stoga ih je brižno oprao, a vodu je prolio pod usahnulo stablo – iz poštovanja, da ju ne bi prolio bilo kamo. Kako li se iznenadio kad je idućeg dana njegova malena kći Rut utrčala u kuću i uzviknula: „Tata, stabalce je dobilo lišće!“ Istrčao je u vrt i s čuđenjem gledao u zeleno lišće na stablu koje je dan prije zalio vodom koja je ostala nakon pranja tkanine.

Puno njih usahne zbog nedostatka ljubavi, nedostatka nade i nedostatka vjere. Puno usahne zbog usamljenosti

Ako obična voda, nakon što je u njoj oprana tkanina, može oživiti usahnulo stablo, što li se onda tek događa s našim srcima nakon konzumacije Krvi Gospodinove? Euharistija je zaista izvor života! Isus je prokleo zeleno stablo, prepuno listova, koje nije imalo smokava, ali se sam dao objesiti na suho drvo bez lišća, tako postavši plodom života na križu. Ako imam u sebi Gospodinovu Krv i Tijelo i imam u sebi Duha Svetoga, zli mi se dusi podaju, a moj život će se zazeleniti, makar bio osušen. Puno nas je usahlih, ali nam Gospodin daje šansu najdelikatnije što može. Puno njih usahne zbog nedostatka ljubavi, nedostatka nade i nedostatka vjere. Puno usahne zbog usamljenosti. Što je usahnutost veća, time veće može biti čudo!

Nema Više vremena; knjiga; autor Augustyn Pelanowski OSPPE; Nakladnik Figulis; 2017Iz knjige „Nema više vremena!“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Znaš li da prikazanjem Isusove žrtve zaista možeš postići:

  • oslobođenje od strahova, nemira i tjeskobe
  • otkupljenje od bolesti
  • oslobođenje i zaštitu od demonskih utjecaja
  • oslobođenje duša iz Čistilišta
  • spasenje umiruće osobe za koju prikazuješ Misu
  • vodstvo Duha Svetoga u zahtjevnim okolnostima
  • nutarnji mir i radost
  • i mnoge druge blagoslove?!

Znaš li prikazati Svetu Misu na neku od tih nakana? Razumiješ li što se stvarno događa na Misi?

O svemu tome možeš čitati u knjizi „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“ autora Josipa Lončara. Treće izdanje prošireno je dodatnim pripremama te dolazi u novom ruhu – džepnih je dimenzija i privlačnoga dizajna.

Knjigu možeš nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh