Josip Lončar

NIŠTA NEVAŽNO

AUDIO Obucimo se dostojanstveno za Svetu Misu Crkva nas uči da se bez adekvatne pripreme ne možemo nadati da ćemo na Svetoj Misi išta primiti (KKC 1098). Osim dostojanstvena odijela, trebali bismo obući svoje srce u spoznaju onoga što nas na Svetoj Misi očekuje.

AUDIO Obucimo se dostojno za Svetu Misu

Foto: Shutterstock


 

Često dolazimo na Svetu Misu nedolično odjeveni, poput onog čovjeka iz Isusove prispodobe kojeg su izbacili sa svadbene gozbe (Mt 22,1-14).

Crkva nas uči da se bez adekvatne pripreme ne možemo nadati da ćemo na Svetoj Misi išta primiti (KKC 1098). Osim dostojanstvena odijela, trebali bismo obući svoje srce u spoznaju onoga što nas na Svetoj Misi očekuje.

Iz različitih razloga mnogi vjernici ne dolaze prije Mise u crkvu kako bi se duhovno pripremili u zajedničkoj molitvi krunice i osobnoj molitvi prikazivanja nakane. Onima koji to ne čine preporučamo da kod kuće prije same Mise ili barem na putu prema crkvi u automobilu odvoje barem 7 minuta za jednu od tri pripremne molitve koje se nalaze u aplikaciji Misa i molitve (za iPhone) ili MiM (za androide), u rubrici Ostale molitve, podrubrici Meditacija Svete Mise.

Ako se usredotočimo na sadržaj molitve, a pogotovo ako poslušamo sve tri, uskoro ćemo primijetiti da smo Svetu Misu iskusili na drukčiji način, primijetit ćemo da smo se sa Svete Mise vratili dotaknuti Božjom milošću i ispunjeni njegovim mirom. Možda nas to potakne da u budućnosti posvetimo više pažnje pripremi za Misu, odnosno da posvetimo više pažnje „dostojanstvenom odijevanju“. Onima koji se ne snalaze u aplikacijama, donosimo 7 minuta jedne pripremne molitve.

Josip Lončar; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh