Audio

MARIJA VALTORTA, EV. KAKO MI JE BILO OBJAVLJENO

[AUDIO] Isus: „Neprijateljska vojska, kojoj je na čelu najbahatiji i najokrutniji despot, navijestila vam je rat… Budite ustrajni. Samo to vas molim” [NOVO!] Slušajte i čitajte što nam Isus govori po mističarki Mariji Valtorta! <3 Evo što je rekao farizeju koji je u srcu optužio pokajnicu koja se je od svog starog načina života vratila Bogu!

[AUDIO] Isus „Neprijateljska vojska, kojoj je na čelu najbahatiji i najokrutniji despot, navijestila vam je rat... Budite ustrajni. Samo to vas molim”

Marija Valtorta, II. 4. 2.161., „Isus propovijeda u Aeri”

Tekst zvučnog zapisa slijedi u nastavku…

 

Isus propovijeda u Aeri

Isus govori na glavnom trgu Aere: »…Ja vam ne govorim, kao što sam govorio drugdje, o prvim i nužnim stvarima koje treba znati i činiti da se spasimo. Vi ih znadete i to vrlo dobro, zahvaljujući Timoneju, mudrom upravitelju sinagoge Staroga Zakona. On je sada veoma mudar jer ‘Stari Zakon’ obnavlja u svjetlu ‘Novoga Zakona’. Nego hoću da vas upozorim protiv opasnosti koju, u duhovnom stanju u kojem jeste, ne možete vidjeti. To je opasnost da budete pritiscima i podvalama udaljeni od vjere u Mene, koju vjeru sada imate. No, Ja vam ostavljam Timoneja za neko vrijeme. On će vam skupa s drugima tumačiti riječi knjige u novoj svjetlosti moje Istine koju je on prihvatio. Ali, prije negoli vas ostavim, nakon što sam ispitao vaša srca i vidio da su iskrena u svojoj ljubavi, dobrohotna i ponizna, hoću da vam rastumačim jednu točku Druge knjige o kraljevima.

Što nam je potrebno da bismo imali Kraljevstvo nebesko

Kad je Ezekija, judejski kralj, bio napadnut od Sanheriba, dođoše k njemu, da ga zastraše, tri velikaša neprijateljskog kralja. Zastrašivali su ga porazima saveznika i vojskama koje su ga već okruživale. I na riječi poslanih mogućnika odgovoriše Eliakim, Sibna i Joah: ‘Govori tako da narod ne razumije’, a to zato da terorizirani narod ne bi zatražio mir. Ali, Sanheribovi su izaslanici to htjeli, pa su glasno na hebrejskom jeziku rekli: ‘Neka vas Ezekija ne zavarava… Učinite s nama što je vama korisno, pa neka svaki od vas jede plodove iz svoga vinograda i od svojih smokava i neka pije vode iz svoga studenca, dok ne dođem i odvedem vas u zemlju kao što je vaša, u zemlju pšenice i mošta, u zemlju kruha i vinograda, u zemlju ulja i meda, da biste živjeli i da ne pomrete…’ Pa je rečeno: ‘Narod nije odgovorio, jer je od kralja imao naredbu da ne odgovara.’

Evo. I ‘Ja’, također, iz samilosti prema vašim dušama, što ih opsjedaju još okrutnije sile od sila Sanheriba koji je mogao povrijediti tjelesa, ali duhova nije mogao napasti, dok je vama naviješten rat duhovima od neprijateljske vojske, kojoj je na čelu najbahatiji i najokrutniji despot što postoji u stvorenom svijetu, molio sam njegove izaslanike koji, da bi povrijedili Mene u vama, pokušavaju Mene i vas terorizirati prijetnjama strašnih kazni, govoreći ovako: ‘Govorite samo Meni, ali pustite na miru duše koje se sada rađaju ‘Svjetlosti’. Navaljujte na Mene, mučite Mene, tužite Mene, ubijte Mene, ali ne navaljujte na djecu Svjetla. Oni su još slabi. Jednog dana bit će jaki. Ali, sada su slabašni. Ne budite okrutni s njima. Ne budite okrutni prema slobodi duha da odabere svoj put. Ne budite okrutni prema Božjem pravu da pozivlje k Sebi one koji ga traže u jednostavnosti i ljubavi.’

Ali, može li ikada netko koji mrzi, pogodovati molbama onoga koga mrzi? Može li ikada netko koji je zahvaćen mržnjom upoznati ljubav? Ne može. Stoga će s još većom okrutnošću i uvijek sve okrutnije doći da vam kaže: ‘Neka vas Krist ne zavarava. Dođite s nama i imat ćete svako dobro’ I reći će vam: ‘Jao vama ako ga slijedite. Bit ćete progonjeni.’ Još će navaljivati lažnom dobrotom prema vama: ‘Spasite svoje duše. On je Sotona!’ Tolike stvari će vam reći o Meni. Tolike stvari zato da vas uvjere da napustite ‘Svjetlo’. Ja vam kažem: ‘Napasnicima odgovorite šutnjom’. Kada, zatim, ‘Sila Gospodnja’ bude sišla u srca vjernika Isusa Krista, Mesije i Spasitelja, onda ćete moći govoriti, jer nećete govoriti vi, nego će Duh Božji govoriti na vaša usta i vaši će duhovi biti odrasli u ‘Milosti’, jaki i nepokolebivi u Vjeri. Budite ustrajni. Samo to vas molim. Sjetite se da Bog ne može pristati na vračanja svojega neprijatelja.

Vaši bolesnici, oni koji su primili ohrabrenje i mir svojemu duhu, neka vam uvijek govore svojom prisutnošću tko je ‘Onaj’ koji je došao među vas da vam kaže: ‘Ustrajte u mojoj ljubavi i u mojem nauku i imat ćete Kraljevstvo Nebesko.’ Moja djela govore više od mojih riječi i koliko god bilo savršeno blaženstvo znati vjerovati bez dokaza, Ja sam vama dopustio da vidite Božja čudesa zato da budete ojačani u vjeri. Odgovorite vašem mozgu napastovanom od neprijatelja ‘Svjetla’ riječima vašega duha: ‘Vjerujem, jer sam vidio Boga u njegovim djelima.’ Odgovorite svojim neprijateljima djelotvornom šutnjom.

I s ova dva odgovora, djelima i šutnjom, napredovat ćete u ‘Svjetlosti’. Mir bio s vama!«

*

I otpušta ih, upućujući se, zatim, van trga.

»Zašto si im govorio tako malo, Gospodine? Timonej bi time mogao biti razočaran«, kaže Natanael (Bartolomej).

»Neće biti razočaran, jer on je pravednik i razumije da upozoriti nekoga na opasnost znači ljubiti ga jačom ljubavlju. A ova opasnost je veoma prisutna.«

»Uvijek farizeji, eh?!«, pita Matej. »Farizeji i ostali.«

»Zar si potišten, Gospodine?«, pita Ivan uzbuđen. »Ne. Ne više nego obično.«

»Ipak si bio veseliji prošlih dana.« »Bit će to žalost što više nemaš učenika kod Sebe. Ali, zašto si ih onda otpustio? Hoćeš li možda nastaviti putovanje?«, pita Iškariot. »Ne. Ovo je zadnje mjesto. Odavde se ide kući. Ali, žene nisu više mogle slijediti po ovom vremenu. Učinile su mnogo. Ne moraju više od toga.«

»A Ivan?« pita Iškariot. »Ivan je bolestan, nalazi se u ugostiteljskoj kući, kao što si i ti bio.«

Zatim se Isus oprašta od Timoneja i od drugih učenika koji ostaju na ovom području i kojima je sigurno već dao naputke za budućnost, jer sada ne ponavlja drugih savjeta.

Pred vratima su Timonejeve kuće, jer je Isus htio još jednom blagosloviti gospodaricu. Mnoštvo Ga ozbiljno motri i slijedi kad se uputio prema predgrađu, prema vrtovima, prema otvorenom polju. A najustrajniji Ga slijede još malo, u sve mršavijoj skupini, dok ih nije bilo devet, zatim pet, pa tri, pa jedan… I taj jedan se okreće, pa se vraća u Aeru, dok se Isus uputi prema zapadu sam sa dvanestoricom apostola, jer je i Hermastej ostao s Timonejom.

Ulomak iz knjige Marije Valtorta „Evanđelje kako mi je bilo objavljeno”; druga godina javnog djelovanja.
Izvor: https://valtortahr.wordpress.com/

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh