Aktualnosti

HITNO

APEL! Za spas Booka i Book.hr-a Nažalost, zbog novonastale financijske situacije prestajemo s izdavanjem časopisa BOOK i drastično smanjujemo sadržaj portala Book.hr

Foto: Book.hr

Foto: Book.hr

 

Čudo Božje providnosti

Kad smo 2010. godine započinjali s izdavanjem časopisa Book, nitko od nas nije mogao niti sanjati da ćemo trajati tako dugo. Dobrom Bogu, te svim našim čitateljima, djelatnicima, suradnicima i donatorima za to srdačno i iskreno zahvaljujemo.

Mnogi ne znaju da prodajna cijena ne podmiruje ni polovinu troškova izdavanja Booka i da se ostatak troškova podmiruje donacijama i zaradom od prodaje knjiga. Budući da naši djelatnici rade i na portalu i na časopisu, donacije koje dobivamo koristimo i za portal Book.hr. Samo Bog zna tko nam je i koliko svih ovih godina pomagao.

Više puta bili smo na rubu bankrota i tada bi se uvijek pronašlo neko rješenje da nastavimo.

Trenutačna situacija

Časopis Book trenutno se tiska u 4.000,00 primjeraka, od čega se proda oko 45 % (pretplatnici i kiosci), dok se neprodani ostatak, koji se vrati s kioska podijeli na različitim punktovima koje organizira Obiteljski centar iz Zagreba.

Računamo da Book redovito dolazi u barem tri i pol tisuće obitelji u Hrvatskoj i inozemstvu. Portal Book.hr mjesečno ima između milijun i milijun i pol pregleda stranica.

Određene tvrtke koje su nas podupirale godinama, zbog vlastitih problema već jedno vrijeme to nisu u mogućnosti činiti, tako da smo prisiljeni napraviti drastične rezove.

Ako se ne dogodi čudo zahvalnosti, od idućeg broja izlazit ćemo kao dvobroj i to isključivo za pretplatnike i to samo do kraja godine, kad ćemo prestati izlaziti.

Book se od ovog mjeseca više neće moći kupovati ni u knjižarama ni na kioscima, a sadržaj na portalu morat ćemo smanjiti na minimum.

Čudo zahvalnosti

Cjelokupni mjesečni trošak časopisa i portala s uključenim plaćama, tiskom, grafikom, poštarinom te režijskim troškovima iznosi oko 9.500,00 eura mjesečno, a prihodi oko 5.500,00. Nekima ovaj iznos izgleda ogroman, dok se neki čude kako je tako nešto moguće uraditi s tako malo novca. Naš portal redovito, tj. gotovo svakodnevno, prati otprilike 40 000 osoba.

Nekako mi je u srce došlo da baš te redovite posjetitelje zamolim za pomoć.

Dovoljan je 1 euro mjesečno od vas, redovitih čitatelja, kako bismo mogli nastaviti. Hvala vam

Kad bi nam samo svaki deseti od njih donirao samo jedan euro mjesečno, nastavili bismo normalno raditi, i na časopisu i na portalu. S obzirom da se Isusu, od deset gubavaca jedan vratio zahvaliti za ozdravljenje, nekako si mislim da će možda biti jednak postotak zahvalnih čitatelja i portala i časopisa. Ja bih volio da vas bude i više tako da svojim djelatnicima možemo za njihov rad dati normalne plaće, a tada bismo možda mogli zaposliti i barem još jednog novinara i tako podići kvalitetu.

Puno puta sam se uvjerio da zakon velikih brojki gotovo nikad ne pali, no nekako u srcu osjećam da naši čitatelji ne pripadaju onom općenito nezahvalnom, škrtom i sebičnom prosjeku licemjernih vjernika, već da su se itekako spremni odreći jednog eura mjesečno i pomoći nam i dalje izlaziti, a znam da će neki uplatiti i za neke od onih koji se još nisu spremni žrtvovati.

Pa ako želite zahvaliti mnogima koji su ovih godina volontirali ili radili za plaću daleko manju od one koju bi dobili da su radili negdje drugdje, ako želite zahvaliti Bogu za ekipu koja se trudi i koja želi i dalje nastaviti raditi na Božjoj njivi, zahvalite nam svojom donacijom.

Nadam se da nismo tražili previše.

Odluke o budućnosti časopisa i portala moramo donijeti do kraja ovoga tjedna pa vas, koji želite molimo da svoju donaciju uplatite što prije. U ponedjeljak ćemo objaviti koliko smo donacija primili. Unaprijed zahvaljujem svima u ime cijele ekipe časopisa i portala!

Svoju pomoć za spas časopisa i portala možete uplatiti na:

Ustanova Kristofori

Ivana Generalića 3
48000 Koprivnica
Model 00
Poziv na broj: 2023
IBAN: HR 6223400091110182446
PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D., Račkoga 6, Zagreb
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Ili, skeniranjem koda:

Urednik, Josip Lončar

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh