Duhovnost

U EMISIJI „SUSRET“

ANTONIO MARIO ČIRKO Kada se čovjek otvori Bogu, događaju se čuda

Foto: Screenshot

 

Otac Antonio Mario Čirko u emisiji „Susret“ govorio je o ljepoti i snazi molitve. Molitva s predanjem donosi nam živoga Boga. Isus uvijek stoji kraj nas, tiho koraca zajedno s nama i ne nameće se, ali kada ga zatrebamo – On je uvijek tu.

„Bog je svuda prisutan. Ali kada čovjek otvori svoje srce, tada Božja milost djeluje“

Molitva je trenutak nadahnuća. Kada molimo, dajmo da Isus progovara kroz nas. On uvijek zna što nam treba i kako da Duh Sveti djeluje u nama i kroz nas. To je ljepota i snaga predanja. Naš Isus nije kompliciran. Važno je uvijek otvoriti svoje srce.

„Isuse, predajem ti ovaj dan, susrete s ljudima, s osobama koje baš ne volim ili one koje mene ne vole. Gospodine, očuvaj me od svega. Otvorimo srce. Molimo i predajmo Isusu svoj život. Bog uvijek poštuje našu slobodu i želi da ga ljubimo iz ljubavi. A kada mu se čovjek otvori, događaju se čuda.“

Molitva predanja donosi nam živoga Boga. Boga koji nam uvijek daje znakove svoje prisutnosti, svakodnevno, samo ih moramo naučiti raspoznati. Čovjek koji nastoji rasti u iskustvu predanja, osjetit će tihe korake njegove prisutnosti. Isus je potiho pored nas, ništa nam ne nameće, a kad ga zatrebamo – on je uvijek tu. Poput ljubavi majke koja je uvijek tu za dijete.

Kako moliti?

Osobno je vrijeme za molitvu važno. Kada se čovjek nalazi u osobnoj molitvi, mora osluškivati svoje srce. Zatvorimo oči i osluškujmo Božji govor. Marija nas dovodi do Isusa, jer on je rekao svima nam: „Evo ti Majke“. Ona je uvijek tu uz nas, uz svoju djecu, jer Majka nikada ne napušta svoju djecu.

Kada čitamo Sveto pismo, ne žurimo. Zastanimo, i upotrijebimo maštu. Osjetimo radost u srcu. Radujmo se! Molitva je trenutak nadahnuća i poticaj da upoznamo Ljubav. Molimo iz ljubavi…

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh