Duhovnost

Anđeo čuvar: „U svome užurbanom danu pogledaj me barem na trenutak, i ispunit ćeš se mirom“ Ono što su doživljavali ljudi iz Biblije, mogli bismo doživljavati i mi. Potrebno nam je samo malo vjere

Foto: Shutterstock


 

„Istina je da si uvijek sigurna i zaštićena“, nastavi Pojes (jedan od dvojice anđela čuvara autorice knjige „Svakodnevni anđeli“). Bez obzira na to vidiš li nas kako stražarimo nad tobom ili ne, osjećaš li se sigurno i zaštićeno ili ne – ti to jednostavno JESI. To što si živa i zdrava pokazuje da obavljam svoj posao; tada su Otac i Isus zadovoljni kako im, čuvajući te, služim.

Ako me barem na trenutak pogledaš u svome užurbanome danu punome obveza, znam da ćeš se ispuniti mirom. Osjećat ćeš pouzdanje i sigurnost jer ćeš duboko u sebi znati da nisi sama

Ali volio bih nadići svoj poziv u Božjoj službi, ako je moguće. Isus te veoma voli i stalo mu je do tvoje sreće i tvoga mira. On se raduje kada se dobro osjećaš. Zadovoljan je kada se osjećaš sigurno i zaštićeno. On brine za tvoje unutarnje stanje i uravnoteženost, katkada i više nego ti. Njemu je jednostavno stalo do tebe!

Ako me barem na trenutak pogledaš u svome užurbanome danu punome obveza, znam da ćeš se ispuniti mirom. Osjećat ćeš pouzdanje i sigurnost jer ćeš duboko u sebi znati da nisi sama. Netko pazi na tebe. Netko brine za tebe. Mi smo s tobom i ni s čime se ne moraš sama suočavati. Mi smo tim i obitelj, imamo istoga Oca i živimo da bismo mu zauvijek služili.

Želim da osjećaš to zajedništvo, a ne usamljenost. Želim da osjećaš utjehu i radost koje dolaze iz saznanja da smo primijećeni. Imaš svjedoke svoga života. Uz tebe smo i vidimo sve što činiš i govoriš, ništa ne prolazi neprimijećeno. Cijenjena si, tebe se poštuje. Ljubljena si.

Zaista te volimo, gospo. Kako da te ne volimo? Kristalno je jasno zašto je Isus toliko obuzet tobom – ti si žena po njegovu srcu. Važno ti je sve što je njemu važno. Surađuješ s njime u radu koji mu se sviđa. On je uvijek u tvome srcu. Uvijek se zanimaš za stvari koje ga usrećuju. On je cijeli tvoj svijet! Zato nam je lako uzvraćati ti istim osjećajima.“ (…)

Trebali bismo se susretati s anđelima uvijek kada nam je potrebno njihovo služenje. Pogledajte Bibliju i vidjet ćete da se čovječanstvo stalno susretalo s njima…

Anđeli traže ljude koji su voljni učiti od Gospodina i udružuju se s njima da bi ostvarili ono što Bog želi učiniti u ovome vremenu. Kada uzmemo Ivanove riječi „ima još mnogo toga što je Isus učinio“ i spojimo ih s kvantitetom i kvalitetom mogućnosti koje su nam na raspolaganju, zapanjit će nas ono što vidimo i bit ćemo spremni za ono što dolazi. Bog nas može zadiviti mnogo češće nego što mu trenutno dopuštamo.

A kojemu od anđela on ikada reče: „Sjedni mi zdesna dok ne položim neprijatelje tvoje za podnožje tvojim nogama?“ Nisu li svi oni službujući duhovi, poslani da služe onima koji će baštiniti spasenje? (Heb 1,13-14)

Bog jasno kaže da su anđeli poslani služiti onima koji će baštiniti spasenje. Ako si vjernik, to si ti. Mi smo otkupljeni i baštinimo spasenje, a ulazak u anđeosko područje dio je života otkupljenika. Kako to izgleda? Odgovor glasi da još uvijek ne znamo u potpunosti. Ono što se događa s druge strane zastora nadilazi riječi, ali uzbudljivo je promatrati kako zavjesa postaje sve tanja i tanja.

Trebali bismo se susretati s anđelima uvijek kada nam je potrebno njihovo služenje. Bog vam je već poslao neke anđele. Ponovno pogledajte Bibliju i vidjet ćete da se čovječanstvo stalno susretalo s anđelima. Ljubi li Bog ljude iz Biblije više od vas, jesu li mu oni draži? Odgovor je: ne. Vi imate svako pravo rasti u poznavanju i otkrivenju anđeoskoga područja.

Većina nas već razgovara s anđelima, a da toga nismo svjesni. Razgovori s anđelima nisu samo duhovni, već i potpuno biblijski

Većina nas već razgovara s anđelima, a da toga nismo svjesni. (…) Je li nam uistinu dopušteno razgovarati s anđelima? Je li za nas u redu međusobno komunicirati? Da, razgovori s anđelima nisu samo duhovni, već i potpuno biblijski. Daniel je rekao: „Gabriel, kojega u početku vidjeh u viđenju, potaknut da hitro doleti… prozbori sa mnom“ (vidi Dn 9,21-22).

U Bibliji nalazimo cijela poglavlja o sličnim doživljajima s anđelima; na primjer, u Zahariji i Danielu (vidi Zah 1,7-6,15; Dn 7,15-28; 8,13-27; 9,20-10,21). I u Novome su zavjetu zabilježeni razgovori između anđela i ljudi.

U prvome poglavlju Lukina evanđelja anđeo Gabriel rekao je Mariji da će dobiti dijete. Ona nije razumjela kako će se to dogoditi jer je bila djevica pa ga je ispitivala o tome. (Primijetite da Marija nije pitala Boga, već anđela.) Gabriel joj je objasnio da će Duh Sveti izvesti nadnaravno čudo. Marija je povjerovala anđelu i ponovno razgovarala s njime izražavajući svoju vjeru u ono što joj je rekao. Vjerovala je da anđeo dolazi od Boga i postupila je u skladu s njegovom porukom (vidi Lk 1,26-38). (…)

 

 

Ulomak iz knjige „Svakodnevni anđeli“ autorâ Charity Virkler Kayembe i Joea Brocka. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. Knjigu možete nabaviti ovdje.

Izdavač: Vinograd

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh