Svjedočanstva

JOŠ JEDNO ŠOKANTNO SVJEDOČANSTVO

Ana Rosa Rodriguez – djevojka koja je preživjela pobačaj Ana Rosa Rodriguez bila je stara 32 tjedna kad je njezina majka Rosa odlučila otići na pobačaj…

Ana Rosa Rodriguez - djevojka koja je preživjela vlastiti pobačaj

Foto: Saynsumthn’s Blog

 

Ana Rosa Rodriguez bila je stara 32 tjedna kad je njezina majka Rosa odlučila otići na pobačaj. U državi New York, gdje joj je majka živjela, pobačaji su nakon 24. tjedna trudnoće ilegalni, ali gospođa Rodriguez je, kao i mnoge druge žene, pronašla liječnika koji je bio voljan obaviti pobačaj u tako visokom stupnju trudnoće. Riječ je o dr. Abuu Hayatu, poznatom pod nadimkom „mesar“. Bilo je to 1991. godine. Rosa je imala svega 20 godina. Tijekom zahvata rekla je dr. Hayatu da se predomislila, ali on ju je uvjeravao da ne može prestati.

„Rekao je da ne može prestati i da mora nastaviti“, rekla je Rosa u jednom intervjuu.

Desna joj je ruka bila rastrgana u pokušaju pobačaja

Liječnik ju je nakon toga uspavao, a kad se probudila rečeno joj je da pobačaj nije potpun i da se mora vratiti sljedeći dan. Te je večeri iskusila teške bolove i obilno krvarenje. Majka ju je odvezla u bolnicu gdje je pet sati kasnije rodila djevojčicu – Anu Rosu. No posljedice pokušaja pobačaja bile su vidljive. Naime, njezina desna ruka bila je rastrgana u brutalnom pokušaju pobačaja. Ana Rosa danas je prekrasna, zdrava djevojka.

Osim djece koja prežive pobačaj, posljedice imaju i majke koje pobace. Kada žena zatrudni u njenom se tijelu događa puno različitih procesa koje uzrokuju različiti hormoni i njihovo pojačano lučenje. Za vrijeme trudnoće tijelo se pripremi na određene procese koji će se u trudnoći događati. Kod spontanog pobačaja dolazi do prirodnog procesa izbacivanja ploda izvan tijela, za koji se tijelo pripremi i lakše se vrati u prijašnje stanje jer mu je razlog nestanka ploda objašnjiv.

Namjerni se pobačaj od spontanog pobačaja razlikuje po tome što se tijelo vrlo neugodno iznenadi jer nestane plod za vrijeme svoga razvoja, zbog kojega se luči i dalje velika količina hormona, što je teško u trenutku obustaviti. Za tijelo žene namjerni je pobačaj nešto neprirodno, što objašnjava nastanak psihičkih i fizičkih posljedica.

 

Ana Rosa nije jedina osoba koja je posvjedočila da je preživjela pobačaj. Na portalu book.hr objavljeno je i svjedočanstvo Gianne Jessen, koja je također rođena za vrijeme pobačaja. Njezino svjedočanstvo možete pročitati ovdje.

Izvor: Life Zone

Prevela i priredila: Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh