Foto i video

DOKUMENTARAC O MEĐUGORJU

VIDEO Trijumf – Dokumentarni film o proročanstvu koje se odvija pred našim očima Film prati nekoliko priča koje se međusobno isprepliću, među kojima je i svjedočanstvo međugorske vidjelice Mirjane Dragičević Soldo i mladića Bena

„Trijumf” - dokumentarni film o proročanstvu koje se odvija pred našim očima

Foto: Shutterstock/snimka zaslona


 

Američki redatelj Sean Bloomfield redatelj je dokumentarnog filma The Triumph (Trijumf) koji govori o fenomenu Međugorja i svemu što se ondje događalo od 1981., kada su se dogodila prva ukazanja Djevice Marije.

O filmu

Film prati nekoliko priča koje se međusobno isprepliću, među kojima je i svjedočanstvo međugorske vidjelice Mirjane Dragičević Soldo, „koja će svijetu otkriti deset tajni vezane s događajima za koje se kaže da će promijeniti svijet kakav poznajemo“. Osim nje, u filmu svjedoči i Ben, mladić koji je u Međugorje došao u potrazi za „smislom i boljim životom“.

„Ovo je bez sumnje jedan od najvećih povijesnih i duhovnih fenomena, koji se dogodio u povijesti čovječanstva, a velika je stvar da se događa upravo sada, tijekom našeg vremena – tijekom vašeg vremena. Osjećali smo da je vrlo važno omogućiti gledateljima da istraže taj fenomen otvorenim umom i srcem, te zatim odluče što učiniti“, rekao je producent Jazrawi.

„Postoji samo jedna opasnost za Međugorje…“

Hans Urs von Balthasar, jedan od najvećih teologa 20. stoljeća, izjavio je da postoji samo jedna opasnost za Međugorje – „da će ljudi proći kraj njega“, što se može reći i za film koji osvjetljuje tajnu malog hercegovačkog mjesta, iz kojeg dolazi „upozorenje svijetu, ali i poruka nade“.

Cijeli dokumentarac na engleskom jeziku možete pogledati ovdje:

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh