Aktualnosti

RAZGOVOR ZA CNA

Američki biskup Barron: U ovim kriznim vremenima trebamo još hrabrije širiti evanđelje „... ovo je neizvjesno vrijeme. Vrijeme kada se mnogi od nas osjećaju ugroženi na neki način. To je utjecalo na mene... ali moja potreba je, da baš u ovim kriznim vremenima, hrabrije širim Evanđelje“ – rekao je biskup Barron

Biskup Barron: U ovim kriznim vremenima trebamo još hrabrije širiti evanđelje

Foto: Biskup Barron/Facebook

 

Biskup Robert Barron izjavio je da Katolička Crkva umjesto da oklijeva u širenju Evanđelja, treba još hrabrije svjedočiti Istinu u ovim kriznim vremenima.

„Rane se moraju iscijeliti. Ako se okrenemo na drugu stranu ili to sakrivamo, to neće pomoći u ostvarivanju Istine“, rekao je Barron za CNA, te je dodao: „… ovo je neizvjesno vrijeme. Vrijeme kada se mnogi od nas osjećaju ugroženi na neki način. To je utjecalo na mene… ali moja potreba je, da baš u ovim kriznim vremenima, hrabrije širim Evanđelje.“

Barron, koji vrši službu pomoćnog biskupa u Los Angelesu, poznat je po svojim video zapisima na YouTube-u, putem kojih objavljuje sve ljepote i intelektualne dubine katoličke vjere. Svoje propovjedi i razmatranja počeo je objavljivati upravo u vrijeme kada se počelo govoriti o seksualnim zlostavljanjima unutar crkvi u Americi.

„Ono što radimo mi grešnici, jest to da na sve što se događa u svijetu gledamo sa stajališta svih vrsta neposrednih uzroka. Gledamo svoj život kroz prizmu moći, časti i bogatstva, privilegija i svjetovnog uspjeha, a onda se uzrujavamo i brinemo, te sate i sate života provodimo zaokupljeni nevažnim stvarima. Ali kada vidimo svoj život i svijet iz Božje perspektive, njegov mir i spokoj ulaze u našu dušu. To visoko stajalište, u konačnici je vrh Kalvarije, s kojeg vidimo cijeli svijet kroz Ljubav koja se predaje za ljude“

„Kada se zaljubite u objektivnu vrijednost, tada život postaje divan. Izašli ste iz uskog kruga vlastitih zauzetosti i zaljubili se u nešto što vas poziva da nadiđete vlastiti ego”, rekao je Barron.

Ivana Jakuš; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh