Svjedočanstva

PREŽIVJELA POKOLJ

SAMA USRED OCEANA ‘Samo sam se prepustila Bogu’ Priča Terry Jo Duperrault jedna je od onih priča od kojih nam se 'ledi krv u žilama', ali i dokaza da se i najteže sudbine mogu nadići i biti nadahnuće za one koji trenutno prolaze kroz životne nevere.

Priča djevojčice koju su 1961. godine pronašli samu usred oceana: „Samo sam se prepustila Bogu”

Slijedi Terryna priča.

Terryn otac, Arthur Duperrault, imućni liječnik iz Winsconsina, odveo je 1961. svoju suprugu Jean i njihovo troje djece – Briana (14), Renea (7) i Terry (11) – na krstarenje na Bahame. Kad je unajmio 18-metarsku jahtu ‘Bluebelle’, nije mogao ni zamisliti da će se njihov odmor iz snova pretvoriti u noćnu moru sa samo jednim preživjelim.

Jahtom je upravljao 44-godišnji Julian Harvey, veteran Drugog svjetskog rata a s njim je bila i njegova supruga Mary. Nakon četiri dana krstarenja Harvey je ubio svoju suprugu jer se htio domoći novca od osiguranja. Arthur i Jean zatekli su ga u trenutku ubojstva pa je Julian ‘morao’ ubiti i njih.

Ubojstva se nastavljaju

Harvey, želeći se riješiti svih potencijalnih svjedoka, odlučio je ubiti i troje djece bračnog para Duperrault.

Malenu Terry su usred noći probudili krici njezine braće: „U pomoć, tata! Pomozi nam!” Vika je trajala dobrih pet minuta, a onda je nastao tajac. Terry je izašla iz svoje kabine i naišla na zastrašujući prizor. Tijela njezine majke, oca i braće ležala su u krvi.

Djevojčica se zatim popela na palubu koja je također bila prekrivena krvlju a kad je krenula dalje, naišla je na kapetana broda. Odjednom je u brod počela prodirati voda. Julian je namjerno htio potopiti brod kako bi prikrio svoj stravični zločin. Stavio je malenu Terry u čamac za spašavanje i rekao joj da će se odmah vratiti. Djevojčica je posumnjala da će i nju ubiti kad se vrati, pa se otisnula u nepoznato.

Sama na moru

Terry je na moru provela tri dana, bez hrane i vode. Koža joj je izgorjela, dehidrirala je, počela je halucinirati. Pomoć je napokon stigla četvrtog dana. Na iscrpljenu Terry naišao je brod i spasio ju.

Terry danas ima 68 godina, a o ovom je događaju javno progovorila tek prije deset godina.

„Molila sam ga da me spasi i samo sam mu se prepustila”

„Ni u jednom me trenutku nije bilo strah, voljela sam vodu. Vjerujem u Boga, i molila sam ga da me spasi i samo sam mu se prepustila”, rekla je u jednom od brojnih intervjua.

Unatoč užasnoj tragediji u kojoj je ostala bez cijele obitelji, Terry je danas optimistična i vedra osoba koja nastavlja živjeti Evanđelje.

Prema njezinoj je priči napisana i knjiga „Alone: Orphaned on the Ocean“ („Sama usred oceana“) koja je poslužila kao ohrabrenje i inspiracija mnogima.

Pogledajte njezinu nevjerojatnu priču:

Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh