Svjedočanstva

LEGENDARNI ROCK GLAZBENIK O VJERI

Alice Cooper: „Vjera me spasila od alkoholizma i droge” „Moj je otac bio pastor, moj djed je bio evangelist. Odrastao sam u Crkvi, otišao dalje od nje koliko sam mogao – skoro umro – a zatim se vratio u nju”...

Alice Cooper (pravim imenom Vincent Damon Furnier) američki je rock glazbenik. Karijeru je započeo sredinom šezdesetih. Malo je rock zvijezda koje su imale tako ekscentričan scenski nastup. Uz giljotine, električne stolice, lažnu krv, zmije otrovnice i napade mačevima, Cooperovo ponašanje na pozornici bilo je sve samo ne dosadno. Danas, Cooper otvoreno govori o tome kako ga je vjera spasila od droge i alkohola.

Shvatio je da nešto mora promijeniti kada se je jedne noći probudio povraćajući krv

Cooper je shvatio da treba napraviti promjenu u svom životu kad se prije 37 godina probudio povraćajući krv: „Pio sam s Jimom Morrisonom i Jimijem Hendrixom, te pokušavao održati korak s Keithom Moonom. A oni su svi umrli u 27. godini.”

Cooper je tada imao 33 godine i dijagnozu alkoholičara. Okrenuo se svojoj ženi i vjeri u kojoj je odgojen da bi se mogao oduprijeti iskušenjima koja dolaze sa životom rock zvijezde.

„Moja supruga i ja smo kršćani”, kaže danas 70-godišnji izvođač. „Moj je otac bio pastor, moj djed je bio evangelist. Odrastao sam u Crkvi, otišao dalje od nje koliko sam mogao – skoro umro – a zatim se vratio u nju.”

„U kršćanstvu nema ništa što kaže da ne mogu biti rock zvijezda”

O spoju rock glazbe i vjere Cooper kaže:

„U kršćanstvu nema ništa što kaže da ne mogu biti rock zvijezda. Ljudi imaju vrlo izobličen pogled na kršćanstvo. Misle da je sve strogo i ograničeno, da nikada ne pogriješimo i da molimo cijeli dan, te da smo desničari. To nije točno. Biti kršćanin znači imati intiman odnos s Isusom Kristom.”

Dajmo mladima priliku

Alice je direktor kršćanske zaklade „Solid Rock Foundation” osnovane 1995. godine u Arizoni. Zaklada pomaže djeci i tinejdžerima koja se nalaze u različitim problemima.

„Dajemo im mjesto na koje mogu otići. Dajemo im priliku”, kaže Alice o mladima, „priliku da uče svirati gitaru, pisati pjesme, igrati košarku i još mnogo toga pod vodstvom kršćanskih voditelja. No, sve to bez uvjetovanja. Bez prisiljavanja da čitaju Bibliju i slično. Jedino se želimo brinuti za njih i to je najbolji način da im pokažemo tko smo.”

Cooper sa svojom suprugom Sheryl, s kojom ima troje djece.
Cooper sa svojom suprugom Sheryl, s kojom ima troje djece.

U nastavku možete pogledati jedno od Cooperovih svjedočanstava:

Autor: J-P Mauro (Aleteia)

Prevela Vedrana Prka

Najčitanije

Na vrh