Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Ali zašto si ponekad takve ružne stvari govorimo, zašto se toliko udaljimo?

5 minuta

MOLITVA


Hvala ti Gospodine za moj brak, za taj ogroman, preveliki dar. Možda danas uopće tako ne mislim, možda o tome često niti ne razmišljam, možda uopće nisam zahvalan/a ili rijetko zahvalim tebi Oče što si mi dao supružnika, što nisam sam/a. Možda ponekad mislim, možda i bolje da sam sam/a, ali znam Gospodine da je to laž i znam da imaš plan za mene i moga/moju supruga/u. Zato želim danas gledati ono pozitivno na mome suprugu/supruzi. Želim se sjetiti zašto sam se zaljubio u njega/nju, što me privuklo, zašto sam baš njega/nju izabrao. Možda mislim da je to bila slučajnost, da su se tako stvari poklopile, možda točno znam i vjerujem da smo trebali biti zajedno, no jedno je sigurno, Bog ima plan za nas i sve ono gdje smo pogriješili, sve ono gdje smo se izranili, sve ono gdje smo izgubili vjeru nije ni sitnica prema ljubavi i blagoslovu koji Bog ima za nas. Bože želim danas gledati dobro i ono pozitivno u svome suprugu. Možda sam uvjerio/la sam sebe kako toga više nema, no kako bi se ja u srcu osjećao kada bih znao/znala da moj suprug/a misli tako o meni?

Prečesto nas svijet, pritisci, neznanje, laž i sebičnost okrene od onih koje silno volimo

Možda mi je u nekim prilikama nešto takvo i rekao/la i to me silno povrijedilo, ali zašto smo si takve stvari govorili, zašto smo se tako udaljili? Jer nas prečesto svijet, pritisci, neznanje, laž i sebičnost okrene od onih koje silno volimo. Sami znademo u srcu da smo pogriješili, sami znademo u tim situacijama da se loše osjećamo, ali teško nam je priznati jer smatramo ako se ja prvi/a ponizim i time slušam naredbu Božju, ako ja prvi/a kažem da mi je žao, ako ja odlučim maknuti tu gorčinu sa srca, a ne ju zadržati, mislim ako ja takve stvari činim, da gubim i da ću ispasti loš/a, da će se mnome manipulirati. To je jedna velika laž! Ne trebam opravdavati loše postupke, kako od supruga/e, tako ni svoje, loše je loše, grijeh je grijeh, ali u zabludi sam ako smatram da ću inatom nešto postići, da ću uvjeriti supružnika da me više voli i poštuje, da ću mu/joj time pokazati i dokazati kako ja zaslužujem ljubav i poštovanje, jer upravo u takvim situacijama to i radim, često nesvjesno, kroz inat i odbijanjem da pružim ljubav i poštovanje suprugu/supruzi, ja nastojim dobiti ljubav i poštovanje za sebe.

Bože, daj da više u umu i srcu shvatim kako mi ti želiš dobro i daj da prihvatim tvoju volju i tvoje vodstvo za svoj brak

Pa zar sam toliko slijep/a? Pa zar nemam dovoljno situacija već do sada da sam mogao/la shvatiti da time uništavam svoj brak i ništa ne postižem? I onda još optužujem supružnika zašto mi nije pružio što trebam! A ja sam silno, silno ohrabren pružiti ljubav i poštovanje kada se tako negativno suprug/a ponaša prema meni, zar ne? Naravno da ne, jer to je sistem svijeta, a ne Boga, a svijetu je cilj brak uništiti. Bože, daj da više u umu i srcu shvatim kako mi ti želiš dobro i daj da prihvatim tvoju volju i tvoje vodstvo za svoj brak. Oprosti mi za svaki inat prema supružniku i iscijeli njegovo/njezino srce!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

„Jer tko ne ljubi svoga brata kojega vidi, Boga kojega ne vidi ne može ljubiti.“ (1 Iv 4, 20)

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh

Želite li primati obavijesti?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i svakog tjedna primajte najkorisnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu!

* obavezno polje

Portal Book.hr koristit će Vašu e-mail adresu isključivo za potrebe komuniciranja i prenošenja najzanimljivijih tekstova. Ako se slažete s tim, molimo Vas da to potvrdite klikom ovdje:Želite li primati obavijesti?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i svakog tjedna primajte najkorisnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu!

* obavezno polje

Portal Book.hr koristit će Vašu e-mail adresu isključivo za potrebe komuniciranja i prenošenja najzanimljivijih tekstova. Ako se slažete s tim, molimo Vas da to potvrdite klikom ovdje: