Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Ali zašto si ponekad takve ružne stvari govorimo, zašto se toliko udaljimo?

MOLITVA


Hvala ti Gospodine za moj brak, za taj ogroman, preveliki dar. Možda danas uopće tako ne mislim, možda o tome često niti ne razmišljam, možda uopće nisam zahvalan/a ili rijetko zahvalim tebi Oče što si mi dao supružnika, što nisam sam/a. Možda ponekad mislim, možda i bolje da sam sam/a, ali znam Gospodine da je to laž i znam da imaš plan za mene i moga/moju supruga/u. Zato želim danas gledati ono pozitivno na mome suprugu/supruzi. Želim se sjetiti zašto sam se zaljubio u njega/nju, što me privuklo, zašto sam baš njega/nju izabrao. Možda mislim da je to bila slučajnost, da su se tako stvari poklopile, možda točno znam i vjerujem da smo trebali biti zajedno, no jedno je sigurno, Bog ima plan za nas i sve ono gdje smo pogriješili, sve ono gdje smo se izranili, sve ono gdje smo izgubili vjeru nije ni sitnica prema ljubavi i blagoslovu koji Bog ima za nas. Bože želim danas gledati dobro i ono pozitivno u svome suprugu. Možda sam uvjerio/la sam sebe kako toga više nema, no kako bi se ja u srcu osjećao kada bih znao/znala da moj suprug/a misli tako o meni?

Prečesto nas svijet, pritisci, neznanje, laž i sebičnost okrene od onih koje silno volimo

Možda mi je u nekim prilikama nešto takvo i rekao/la i to me silno povrijedilo, ali zašto smo si takve stvari govorili, zašto smo se tako udaljili? Jer nas prečesto svijet, pritisci, neznanje, laž i sebičnost okrene od onih koje silno volimo. Sami znademo u srcu da smo pogriješili, sami znademo u tim situacijama da se loše osjećamo, ali teško nam je priznati jer smatramo ako se ja prvi/a ponizim i time slušam naredbu Božju, ako ja prvi/a kažem da mi je žao, ako ja odlučim maknuti tu gorčinu sa srca, a ne ju zadržati, mislim ako ja takve stvari činim, da gubim i da ću ispasti loš/a, da će se mnome manipulirati. To je jedna velika laž! Ne trebam opravdavati loše postupke, kako od supruga/e, tako ni svoje, loše je loše, grijeh je grijeh, ali u zabludi sam ako smatram da ću inatom nešto postići, da ću uvjeriti supružnika da me više voli i poštuje, da ću mu/joj time pokazati i dokazati kako ja zaslužujem ljubav i poštovanje, jer upravo u takvim situacijama to i radim, često nesvjesno, kroz inat i odbijanjem da pružim ljubav i poštovanje suprugu/supruzi, ja nastojim dobiti ljubav i poštovanje za sebe.

Bože, daj da više u umu i srcu shvatim kako mi ti želiš dobro i daj da prihvatim tvoju volju i tvoje vodstvo za svoj brak

Pa zar sam toliko slijep/a? Pa zar nemam dovoljno situacija već do sada da sam mogao/la shvatiti da time uništavam svoj brak i ništa ne postižem? I onda još optužujem supružnika zašto mi nije pružio što trebam! A ja sam silno, silno ohrabren pružiti ljubav i poštovanje kada se tako negativno suprug/a ponaša prema meni, zar ne? Naravno da ne, jer to je sistem svijeta, a ne Boga, a svijetu je cilj brak uništiti. Bože, daj da više u umu i srcu shvatim kako mi ti želiš dobro i daj da prihvatim tvoju volju i tvoje vodstvo za svoj brak. Oprosti mi za svaki inat prema supružniku i iscijeli njegovo/njezino srce!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

„Jer tko ne ljubi svoga brata kojega vidi, Boga kojega ne vidi ne može ljubiti.“ (1 Iv 4, 20)

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh