Razno

ALETEIA

KAKO MOLITI Ako želiš da tvoje molitve budu djelotvorne, zapamti ovo… Ne molimo da bismo promijenili Božju odluku, nego da On promijeni nas. Time nas polako spašava i otvara svoja vrata za blagoslov svijeta.

Foto: Shutterstock

 

Moliti Boga za nešto je dobro, ali to je samo djelić slike.

Riječ „moliti “ danas ima drugačije značenje i postala je sinonimom za „tražiti“. Mnogi nisu ni svjesni kako bi se njihov duhovni život mogao obogatiti i produbiti. Kako možemo otkriti druge aspekte kršćanske molitve?

„Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se. Ta ima li koga među vama da bi svojemu sinu, ako ga zaište kruha, kamen dao? Ili ako ribu zaište, zar će mu zmiju dati?“ (Mt 7, 7-11)

Gospodinu možemo donijeti svoje molbe, jednostavno i s velikim povjerenjem. S druge strane, našu molitvu ne bismo trebali započinjati molbama.

Moramo naučiti tražiti s vjerom

Naša molitva ne mora biti koncipirana tako da informiramo Boga. On najbolje zna koje su naše potrebe i potrebe drugih ljudi. Ne možemo utjecati na Njega i Njegove odluke. Nema potrebe da se branimo pred Bogom; On je naš otac koji nas voli. Ne molimo da bismo promijenili Božju odluku, nego da On promijeni nas. Time nas polako spašava i otvara svoja vrata za blagoslov svijeta. Malo po malo, jaz između onog što mi želimo i što Bog želi se smanjuje. Tada ga možemo pitati bilo što, i naše molitve bit će uslišane.

To pročišćavanje i produbljivanje naših molitvi ne događa se u nekoliko minuta. Treba vremena da naše poganske molitve postanu kršćanske. Ako smo dugo čekali odgovor, to nije zato što nas Bog nije čuo, nego zato što nismo iskreni, čisti, ponizni i dovoljno jaki.

Izvor: Aleteia

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh