Duhovnost

CHARLES S. PRICE

Ako zaista želite biti kršćanin, ostavite prošlost iza sebe Velika tragedija je kad jedan kršćanin, koji je imao sposobnost za službu i bio pozvao u nju, umre i dođe do nogu Gospodnjih bez ijednoga trofeja u ruci. Bog za vaš život ima plan. Surađujete li s Bogom?

Ako zaista želite biti kršćanin, ostavite prošlost iza sebe

Foto: Shutterstock

 

Petar je napustio ribarske mreže. Sretan sam što je bilo tako. Predstavljao bi vrlo groteskni lik kad bi slijedio Isusa vukući jednom rukom ribarski čamac, a drugom ribarske mreže. Neka mrtvi ukapaju mrtve. Idi i propovijedaj.

Jedini način da propovijedaš Krista je da ostaviš prošlost. Da, ostavi je iza sebe i od sada zauvijek slijedi Nazarećaninove stope. Nijedan čovjek ne može služiti dvojici gospodara. Podijeljena kuća ne može opstati. Ako želiš postići uspješan kršćanski život, uvijek mora biti samo Isus. Mislim da Bog teška srca razmišlja o nekim svojim neuspjelim planovima dok promatra neke ljude za koje je imao velike planove, a koji su sve pokvarili jer nisu bili voljni slijediti put kojim ih je on htio voditi.

Tražite Boga da vam bude milostiv kako biste iščupali svaki idol iz svoga srca. Tražite Boga da vam dâ snagu da ga slijedite

Ako želite biti kršćanin, biti stvaran kršćanin, ostavite ribarske mreže. Ostavite prošlost. Tražite Boga da vam bude milostiv kako biste iščupali svaki idol iz svoga srca. Tražite Boga da vam dâ snagu da ga slijedite. Ulje i voda se ne miješaju. Ne ljubite svijet niti stvari svijeta. Budete li slijedili Krista, morate se pripremiti za putovanje. Jedna je stvar reći: „Gospodine, slijedit ću te kamo god ideš“, ali je daleko veća to učiniti.

Velika tragedija je kad jedan kršćanin, koji je imao sposobnost za službu i bio pozvao u nju, umre i dođe do nogu Gospodnjih bez ijednoga trofeja u ruci. Bog za vaš život ima plan. Surađujete li s Bogom? Kad dani putovanja završe, kad sunce posljednji put zađe na zlatnom zapadu, želim biti u stanju osvrnuti se na prošle dane i baciti se u Isusovo naručje znajući da sam završio djelo koje mi je Bog povjerio.

Autor: Charles S. Price

Izvor: Put života

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh