Duhovnost

P. AUGUSTYN PELANOWSKI

Ako vidiš svoj život kao bačeno sjeme – koje umire i gnjije u zemlji – uopće se ne nalaziš u lošoj situaciji

Foto: Shutterstock

 

Isus je rekao da je ovozemaljski život kao bačeno sjeme, koje – umire i gnjije u zemlji! I ako vidiš taj proces u sebi, znači da ćeš gore visoko procvjetati i uopće se ne nalaziš u lošoj situaciji

U našim srcima postoji viđenje ispunjena i radosna života, prepuna zadovoljstva. I veoma je dobro da postoji takvo viđenje, jer ono je istinito. Samo što se to viđenje odnosi na budući, a ne na sadašnji život! Isus je rekao da je ovozemaljski život kao bačeno sjeme, koje – umire i gnjije u zemlji! I ako vidiš taj proces u sebi, znači da ćeš gore visoko procvjetati i uopće se ne nalaziš u lošoj situaciji. Ali ako sjeme ne umre tu, onda to znači da neće procvjetati ni tu dolje na zemlji, ni gore na nebu. Takvo sjeme je zatvoreno u sebi i ostaje samo i pobunjeno te, premda je možda idealno i čisto, ne daje plod.

Možda smo loše iskoristili neki važan dio života, možda se u tvojem životu dogodilo nešto što sebi ne možeš oprostiti…

Možda nam nešto u životu nije pošlo za rukom, možda smo loše iskoristili neki važan dio života, možda se u tvojem životu dogodilo nešto što sebi ne možeš oprostiti, kad si se ponio kao nitkov i izdajica – moglo se tako dogoditi, jer to što smo katolici ne znači da smo moralno savršeni ljudi, kao što nam i predbacuju članovi drugih religija; primjerice, Jehovini svjedoci nam često predbacuju da moralno ne ispunjavamo zapovijedi, ali zaboravljaju da u katoličanstvu nije važna moralna savršenost vjernika, već njegova svjesnost da smo slabi i grešni i da nas Isus oslobađa naših grijeha. Ispovjedaonice stoje u svim našim crkvama i mi se ne stidimo, već smo ponosni da imamo mogućnost poniziti se pred Bogom i priznati da smo u životu bili kukavice i lažljivci. Vjernici u većini drugih religija nemaju takvu mogućnost!

„Zašto Isus dolazi s one strane koje se bojim? Zašto moram prihvatiti život bez uspjeha?“

Netko može pitati: „Zbog čega se moram odreći uspjeha? Zašto Isus dolazi s one strane koje se bojim? Zašto moram prihvatiti život bez uspjeha?“ Zato jer je ovaj svijet zatrovan grijehom i prolaznošću. Sveti Pavao apostol piše u Poslanici Galaćanima što možemo očekivati od ovog svijeta (…)

 

 

Iz knjige „Od Duha do uha” autora patera Augustyna Pelanowskog. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKI POPUST! Do 31. prosinca 2019. knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 70 umjesto 100 kuna!
Besplatna dostava za narudžbe iznad 200 kn (više na www.figulus.hr).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh