Duhovnost

SUSAN TASSONE

Ako ste se ikada osjećali kao da vaš život nema previše smisla, razmislite o ovim Isusovim riječima

Ako ste se ikada osjećali kao da vaš život nema previše smisla, razmislite o ovim Isusovim riječima

Foto: Shutterstock

 

„Daj mi duše. Znaj da je tvoj zadatak osvajati duše molitvom i žrtvom i poticati na pouzdanje u moje milosrđe.“ (Dn 1690)

Razmatranje

Ako ste se ikada osjećali kao da vaš život nema previše smisla, zastanite na tren i razmislite o tome što vam Isus govori. Jedini način da netko nešto nauči o Isusu jest ako mu netko drugi priča o Njemu. Ponekad se dogodi čudo i Isus se objavljuje izravno, no većinu vremena je naša zadaća da osvajamo duše za Gospodina. Iako postoji napast da tu odgovornost prepustimo „profesionalcima“ poput svećenika, redovnica i misionara, činjenica je da Isus želi da svatko od nas učini svoj dio. To nije tako teško kao što mislimo. Mi jednostavno trebamo moliti i prikazivati male, redovite žrtve za spasenje duša. Kada to učinimo, Isus će učiniti ostalo.

Molitva

Isuse, neka moje riječi i moja djela otkrivaju tvoje milosrđe svijetu.

Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh