Brak i odnosi

EMERSON EGGERICHS

Ako ste nezadovoljni svojim brakom, razmislite o ovome Okušajte se u primjeni tih načela i doživjet ćete ono što su mnoge žene iskusile.

Ako ste nezadovoljni svojim brakom, razmislite o ovome

Foto: Shutterstock

 

Gubitak intimnosti

Ako ste nezadovoljni svojim brakom, razmislite o tome kada se izgubila intimnost među vama. Možda ćete se sjetiti trenutka kada vas je muž povrijedio time što vam nije pružio ljubav ili ste vi neku njegovu reakciju takvom doživjeli. Vas dvoje otad se vrtite u ludom krugu. Jedna je žena priznala:

Prema njemu sam osjećala poštovanje, ali mu ga nisam pokazivala jer sam se osjećala tako nevoljeno. Mislim da sam mu se na neki način tako osvećivala, ali toga zaista nisam bila svjesna

„Ne možete ni zamisliti koliko smo dugo mi živjeli u ludom krugu. Prema njemu sam osjećala poštovanje, ali mu ga nisam pokazivala jer sam se osjećala tako nevoljeno. Mislim da sam mu se na neki način tako osvećivala, ali toga zaista nisam bila svjesna. Kada sam počela s poštovanjem obraćati pažnju na njegovo ponašanje i interakcije, bila sam šokirana izrazom njegova lica. Shvatila sam da on zaista pati zbog toga što ne osjeća da ga poštujem! Kako to nikad prije nisam vidjela? Najbolji način na koji mogu opisati ono što vidim da se događa danas jest da se on, simbolično rečeno, topi i po prvi put u našem braku ja osjećam nadu.“

Nije riječ o tome da je nešto ispravno ili neispravno osjećati, nego o različitosti između ružičaste i plave boje

Ova je žena pronašla način na koji može prekinuti ludi krug! Poglavlja koja slijede osmišljena su na način da vam pomognu da počnete poštivati svoga muža i to mu pokazivati na način koji će pokrenuti njega da vam iskaže ljubav i u konačnici obnovi vaš brak. Općenito govoreći, muškarci sebe vide kao one koji bi trebali „predsjedati“ vezom. To možda nije politički ispravno, ali mi nismo ovdje da bismo razgovarali o političkoj ispravnosti. Ovdje govorimo o stvarima onakvima kakve jesu, o onome kako se muškarci i žene osjećaju u svojim dušama. U prethodnim smo poglavljima saznali što se događa u ženskoj duši, a sada slijede poglavlja o onome što se događa u muškoj duši. Nije riječ o tome da je nešto ispravno ili neispravno osjećati, nego o različitosti između ružičaste i plave boje.

Dok čitate, pred vašim će se očima otkrivati sve jasnija slika o tome tko je vaš muž i kakvim ga je Bog stvorio

U većini slučajeva muškarci sebe vide na mjestu vozača. Za njegovu je sliku o samome sebe veoma važno da je on glavni i da on vozi. On treba biti prvi među jednakima, ali ne da bi bio superioran ili dominantan, nego zato što ga je Bog takvim stvorio i on želi preuzeti tu odgovornost. Imajte to na umu dok u narednim poglavljima razmatramo šest načela koja će vam pomoći da iskažete poštovanje svome muškarcu i oboje vas zavrtjeti u krugu koji osnažuje. Dok čitate, pred vašim će se očima otkrivati sve jasnija slika o tome tko je vaš muž i kakvim ga je Bog stvorio (i vaše sinove, naravno, ako ih imate). Okušajte se u primjeni tih načela i doživjet ćete ono što su mnoge žene iskusile.

ljubav i poštovanje 3dIz knjige „Ljubav i poštovanje“ autora dr. Emersona Eggerichsa. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh