Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Ako si umoran/umorna od svega, izreci Isusu ovu kratku molitvu

RAZMATRANJE I MOLITVA

Ima dana kada jednostavno ne mogu. Prije svega sam/a sa sobom. Muče me razne situacije, pa i naš brak i odnosi koji nisu onakvi kakvi bi trebali biti ili onakvi kakvima sam ih zamišljao/la da će biti.

Osjećam kao da ne mogu primiti ljubav, nježnost, poštovanje, i da ih ne mogu dati, kao da mi je srce otvrdnulo na sve…

U duši mi je bol, tuga i ne mogu shvatiti samog/u sebe. Mučim se. Razmišljam si: „Trebam ljubav i poštovanje, ali ni ne trebam, trebam tebe, Bože. Ali sve mi se čini uzaludnim i ne znam odakle bih uopće krenuo/la, što da molim, trebam li i želim li uopće moliti. Više ne znam što želim, a što ne želim. Jednostavno sam potišten/a, bezvoljan/a i nemam ni snage ni motiva, nego „životarim“. Osjećam kao da ne mogu primiti ljubav, nježnost, poštovanje, i da ih ne mogu dati, kao da mi je srce otvrdnulo na sve, kao da mi ništa više ne treba, baš mi je svejedno.“

Da se barem netko pomoli za mene…

„Boli me duh, duša i tijelo. Ponekad imam osjećaj da će mi se srce raspuknuti. Sav taj pritisak i tuga nepodnošljivi su mi. Da se barem netko pomoli za mene. Ili ipak ne? Treba li mi to?“ Zatim možda pomislim da ni ne zaslužujem ni molitvu ni pomoć i da je najbolje da sve ostane tako kako jest, a ja ću sve već nekako posložiti. Iako me sve to doslovno slama.

A što ako sad dođem pred Isusa upravo takav/a, i jednostavno mu kažem: „Isuse, dođi u moju bijedu“…

Više ne znam što bih, što da mislim, što je ispravno, što nije, što da činim, što da ne činim, što ima smisla, što nema. Možda me je i sram doći pred Boga, strah, a i ne da mi se i osjećam da bih najradije da me svi ostave na miru. I možda bih sad trebao ući u dublju molitvu, reći Isusu što me muči, ali teško mi je.

A što ako sad dođem pred Isusa upravo takav/a, ovog trena i razgovaram s njim upravo ovako, kažem mu što me muči, kako se osjećam i jednostavno mu kažem: „Isuse, dođi u moju bijedu“? Isuse, previše je toga što me muči, pritišće, a ja sve to grčevito držim i ne puštam, ne dopuštam da uđeš u moj život. Uđi, Isuse, jer ne mogu, jer te trebam, jer sam umoran/na od svega. Ne želim tako živjeti, to zasigurno nije tvoja volja. Oprosti mi, Isuse, kajem se, dođi, uđi, u moju bijedu, predajem ti se!“

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Teški trenuci u životu dođu, ima ih mnogo, ali oni su izvrsna prilika da se potpuno predamo Kristu, bez zadrške. To je i smisao Njegova Križa i života s Njime. Sjetimo se toga.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh