Osobni razvoj

PITANJE KOJE SI MNOGI SAMCI POSTAVLJAJU

Ako postoji netko za mene, zašto ga još nisam pronašla? „U glavi je 'znala' da se nitko neće odlučiti za nju zbog njezina izgleda. Nažalost, odlučila je povjerovati u laž koju joj je Neprijatelj bio podmetnuo…“

Foto: Shutterstock

 

„Očito nisam privlačna kad se nijedan nije odlučio za mene.” Ovo je izgovorila iznimno privlačna žena koja se upravo spremala proslaviti 40. rođendan. Imala je vrlo važan posao u vrlo uglednoj međunarodnoj organizaciji. Ljudi ne samo što su je cijenili i uvažavali nego su je ujedno smatrali i prijateljicom.

No, ona se unatoč svemu tome osjećala neprivlačnom jer je nijedan muškarac nije odabrao za suprugu. Iako je s vremena na vrijeme izlazila na ljubavne sastanke, nije bila ni u kakvoj ozbiljnoj vezi. Moj suprug i ja pokušali smo joj ukazati na ljepotu koju smo tako jasno vidjeli.

Ona nam je bila zahvalna na pokušaju, ali sva uvjeravanja ovoga svijeta nisu mogla promijeniti „činjenice” koje je doživljavala kao istinu. Stoga je u glavi „znala” da se nitko neće odlučiti za nju zbog njezina izgleda. Nažalost, odlučila je povjerovati u laž koju joj je Neprijatelj bio podmetnuo.

Ironija je u tome što često vrijedi upravo suprotno: upravo zato što jeste lijepi i uspješni, muškarci zaziru od vas. Osjećaju se neprikladno, maleno – kao da vam nemaju što ponuditi. Boje se da biste ih mogli odbiti, a muškarčevu egu ništa nije toliko mrsko kao odbijanje. Možete me upitati: „Paula, znači li to da trebam sniziti kriterije, izgledati ‘manje privlačno’ ili se praviti da ništa ne znam?” Jasno da ne! (…)

 

Nastavak teksta možete pročitati u knjizi „Iscjeljenje ženinih emocija“ autorice Paule Sandford. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Najčitanije

Na vrh