Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

„Ako me i čitav svijet odbaci, molim te da u braku slijedim tvoj primjer i prihvatim tvoju žrtvu, Isuse, za blagoslov i vodstvo našega braka“

5 minuta

MOLITVA


Isuse, učini me iskrenim, prema tebi, prema sebi i prema supružniku. Ne želim živjeti u vrtlogu izokretanja, opravdavanja i konstantnog traženja „moga prava“ jer to rade i traže nevjernici, oni koji te u srcu nisu uistinu upoznali i prihvatili kao svoga Spasitelja. Prihvaćam li ideje ovoga svijeta i postupam li u skladu s njima i po njima u svome braku ili se trudim živjeti i djelovati, zazivajući tvoju milost, vodstvo i snagu, sasvim suprotno svjetovnim idejama? Čude li se ljudi oko mene kada spominjem naš brak u kontekstu zajedništva, oprosta, milosrđa, rada prvenstveno na sebi, padova, ali ustrajnog davanja ljubavi i poštovanja radi Krista, te na taj način podizanja nakon padova po snazi Krista i mojim vlastitim nastojanjem i odlukama? Ili se bunim, gunđam, tražim loše strane supruga/e, tražim što je to loše napravio/la, okrivljujem?

„…jer vide na meni radost, veselje, pohvale, ustrajnost, ljepotu braka?“

Čude li mi se ljudi, barem malo, povremeno zbog „čudnih“ odluka koje su u skladu s Božjom Riječi, a nisu „in“ sukladno „duhu“ svijeta i budu li ohrabreni krenuti drugačije u svome braku, krenuti po „out“ metodi Božje Riječi, jer vide na meni radost, veselje, pohvale, ustrajnost, ljepotu braka? Pitaju li se drugi kako ja, unatoč svemu što danas brak želi uništiti, unatoč tome što je glavni zadatak sotoni da razori brak, ali doslovno, kako ja bivam tako pozitivan/na, kako ja priznajem da padam, ali da JA mogu biti pokretač i da želim biti pokretač svih dobrih stvari u braku, svih izmoljenih milosti za naš brak, biti prvi/a koja će biti primjer i umiriti supružnika, biti mu/joj potpora jer znam da služim Isusu?

Govore li meni prijatelji, poznanici, koji sami slijede „svjetska pravila“ za brak, kako nisam normalan/na, kako činim pogrešku

Jesam li ja onaj/ona koji/a barem ponekad „viče“, svjedoči koliko je blago u braku i koliko je Isus sretan sa mnom kada ustrajem činiti u braku dobre stvari, davati bezuvjetno ljubav i poštovanje i onda kada to ne dobivam? Govore li meni prijatelji, poznanici, koji sami slijede „svjetska pravila“ za brak, kako nisam normalan/na, kako činim pogrešku kada postupam milostivo, blago, ljubazno, da sam slabić, kada prvenstveno poklanjam vrijeme supruzi/suprugu, djeci, a ne svemu ostalom? Odnose li se na mene riječi Svetog Pisma koje kažu „Gledajte koliku nam je ljubav darovao Otac: djeca se Božja zovemo, i jesmo.

Isuse, uvedi me u svu istinu i otvori mi oči da u braku slijedim tvoj primjer

A svijet nas ne poznaje zato što ne poznaje njega.“ (1 Iv 3,1) Želim li ja uopće to ili ću se „stopiti“ s ovim svijetom, svjesno griješiti (1 Iv 3,6), uvjeravajući se kako štujem Krista, dok istovremeno odbacujem Njegov poziv, primjer i žrtvu za naš brak? Isuse, uvedi me u svu istinu i otvori mi oči da u braku slijedim tvoj primjer, a odbacim lude i grešne savjete svijeta. Ako treba neka me čitav svijet odbaci, ali molim te da u braku slijedim tvoj primjer i prihvatim tvoju žrtvu za blagoslov i vodstvo našega braka.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

„Ako treba neka me čitav svijet odbaci, ali molim te da u braku slijedim tvoj primjer i prihvatim tvoju žrtvu Isuse za blagoslov i vodstvo našega braka.„

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh