Evangelizacija

FRA VINKO BRKOVIĆ:

Ako iz crkve izlaziš kao ista osoba koja je ušla onda nešto nije u redu Bog najprije oprašta svaki grijeh za koji se kajemo, a onda nas hrani svojim tijelom kako bismo živjeli vječno s Njime. Zbog svega ovoga je svaki ulazak opravdan jer nikad nećeš znati kako ćeš Boga susresti, ali što je s izlaskom?

Ako iz crkve izlaziš kao ista osoba koja je ušla onda nešto nije u redu

Foto: Unsplash, DNK.PHOTO 

 

Svatko od nas je ušao u crkvu, ako ne zbog nekog dubljeg razloga, onda turistički. Niti jedan ulazak u crkvu ne ostavlja ravnodušnim. Jedni ulaze da bi pronašli mir od buke svijeta, drugi da bi olakšali dušu, a opet neki ulaze kako bi iskazali svoj bunt. Znamo li mi zašto uopće ulazimo? Znamo li zašto prolazimo među klupama i tražimo baš „onu našu“?

Ta crkva je dom Onoga koga čitav svemir ne može obuhvatit, a on se dao u ruke čovjeku da prebiva u svetohraništu. Kada uđemo sljedeći put hoćemo li se sjetiti kako ulazimo u prebivalište Onoga koji nas ljubi više od svakoga? Hoćemo li se sjetiti kako smo stupili na sveto tlo? Još veće otajstvo se događa u euharistiji i ispovijedi. Bog najprije oprašta svaki grijeh za koji se kajemo, a onda nas hrani svojim tijelom kako bismo živjeli vječno s Njime. Zbog svega ovoga je svaki ulazak opravdan jer nikad nećeš znati kako ćeš Boga susresti, ali što je s izlaskom?

Ako iz crkve izlaziš kao ista osoba koja je ušla onda nešto nije u redu. Ako izađeš, a nemaš odluku da ćeš barem pokušati nešto promijeniti, nešto nije u redu. Mnogi odlaze iz Crkve i to bi nas trebalo potaknuti na pitanje, a koliko su puta otišli iz crkve, a da nisu susreli živoga Boga? Koliko je tu moj utjecaj? Pozvani smo iz dana u dan naviještati živoga Boga. Poslani smo na raskršća kako bismo navijestili da je gozba Jaganjčeva spremna i da su svi pozvani. Kada uđemo u crkvu sjetimo se da svi mi činimo Crkvu i da smo dužni brinuti za braću i sestre koji žele otići. Bog šalje baš tebe, ali ako izlaziš iz crkve bez susreta s Njime, hoćeš li moći izdržati sve što je pred tobom? Ako izlaziš iz crkve bez susreta s Njime u sakramentima kako ćeš se susresti s Njime u vječnosti?

„Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu autora Josipa Lončara – svojevrsni je molitvenik namijenjen osobnoj pripremi za Svetu Misu. Evo, pokušaj s ovom knjigom djelotvornije sudjelovati na misnoj žrtvi. 

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh