Obitelj

O. LORENZO MONTECALVO

Ako dijete dođe, to je na radost para; ako ne dođe, to je na dobro para Treba prihvatiti Božju volju

Foto: Pixabay

 

(Lk 1,57-66)

„Ivan mu je Ime!“. Dobro, Ivan znači ‘Božji dar’. Dijete je Božji dar. Zato mi kršćani kažemo da se djeca dobivaju, a ne prave ni pod svaku cijenu. Ako dijete dođe, to je na radost para; ako ne dođe, to je na dobro para. I treba prihvatiti Božju volju.

Umjetna oplodnja je protivna Božjoj volji. A kad se ide protiv Božje volje, to nije dobro za čovjeka. Dijete je uvijek plod ljubavi između jednog muškarca i jedne žene, a ne hladne tehnologije

Umjetna oplodnja je protivna Božjoj volji. A kad se ide protiv Božje volje, to nije dobro za čovjeka. Dijete je uvijek plod ljubavi između jednog muškarca i jedne žene, a ne hladne tehnologije. Protivno Božjoj volji je također i sprječavanje rođenja djeteta korištenjem kontracepcijskih sredstava. Dijete je Božji blagoslov. Ne dopustiti Bogu da bude Otac i Stvoritelj težak je grijeh.

Nije kruh ono što danas djeci nedostaje. Danas ima mnogo kruha, ali malo ljubavi

Italija je postala narod staraca. Danas je dovoljno jedno dijete ili maksimalno dvoje djece. Namjerna sterilnost je čin koji vapi za osvetom pred Bogom. Nije kruh ono što danas djeci nedostaje. Danas ima mnogo kruha, ali malo ljubavi. Kod prošlih naraštaja bilo je malo kruha, ali mnogo ljubavi. Čovjeku, kako znamo, više treba kruh ljubavi, nego materijalni kruh.

U obitelji u kojoj ima više djece, ona ne odrastaju sebična. Danas ima malo svećenika i umjetnika jer ima malo djece

Isus je rekao: „Ne brinite se što ćete jesti ili piti…nego najprije tražite Božje kraljevstvo, a ostalo će vam se nadodati“.
U obitelji u kojoj ima više djece, ona ne odrastaju sebična. Danas ima malo svećenika i umjetnika jer ima malo djece. Djeca su blagoslov, a ne prokletstvo. Neka Gospodin obrati kršćanske parove da vrše biblijsku zapovijed: „Plodite se i množite“. Gdje su djeca, ondje je i radost u kućama.

Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh