Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Ako bezuvjetno dajem ljubav i poštovanje, gubim li time svoja prava, ispada li da ih niti nemam?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Zašto bih ja bio onaj prvi koji će dati ljubav i poštovanje / zašto bih ja prva pružila ljubav i poštovanje? Zašto bih se ja trebao/trebala truditi kada sam/sama ne dobivam ono što mi treba? Ponekad tražim samo malo, a ne dobijem ni to, zašto da se onda trudim? I uvjeren/uvjerena sam da radim ispravno. No ono što često ne shvaćam jest da kada dajem ljubav i poštovanje, bezuvjetno, da tada na koncu ja dobivam ono što meni treba. Zato što to ne shvaćam, često odlučujem da neću davati supružniku ono što njemu treba smatrajući da ću tako dobiti ono što meni treba.

Sad ću se zapitati, jesam li ja sam/sama ohrabren/ohrabrena i motiviran/motivirana dati supružniku ono što njemu/njoj treba, ako on/ona ne daje meni ono što ja trebam? Nisam, i baš zato smatram da je ovaj moj stav ispravan. No želim gledati sada malo drugačije, Isuse. Često gledam kroz osjećaje, kroz rane, kroz ono što mi svijet govori pa smatram, ako ja bezuvjetno dadnem ljubav, time gubim svoja prava ili ispada da ih uopće niti nemam. Koja laž! Zar nisi Ti dao bezuvjetnu ljubav, i daješ mi ju svaki dan, unatoč mojim grijesima? I upravo mene pozivaš na to – da to činim u braku! Želim li ja svoj život, brak istinski spasiti ili ga izgubiti? (Lk 9,22-25). Želim postati svjestan/svjesna da bezuvjetnim davanjem ljubavi svome supružniku, ljubav ustvari dajem Tebi; tako častim tebe, Isuse! Samim time, sakupljam silno blago za nebo. A tvoje je obećanje: Ako ćeš tako činiti, uz moju pomoć, moja će milost poteći kroz tebe i samim ćeš time „napuniti“ i svoga supružnika! I kada on bude „napunjen“, kada shvati da ga prihvaćaš, tada će on/ona, malo-pomalo, a možda i odmah, iznenađujuće – htjeti uzvratiti.

Želim biti zreli kršćanin i neću se pokolebati ako on/ona ne odgovori odmah

Kakvu snagu imam u svojim rukama! Ja odlučujem o svome braku i ja želim biti prvi/prva koji/koja će to tako i raditi. Ne želim biti nezreo/nezrela, ne želim se tako ponašati jer time nisam ništa drugačiji/drugačija od mnogih drugih koji sebično traže svoje pravo. Ja želim ići drugačije, po tvome primjeru, Isuse, i želim to isprobati i iskusiti. Zato odlučujem da ću barem tjedan dana tebi za ljubav, Isuse, to „isprobavati“. Krećem sada. Činim to i za svoga supružnika jer želim biti zreli kršćanin / zrela kršćanka i neću se pokolebati ako on/ona ne odgovori odmah, jer znam da i meni treba vremena da neke stvari prihvatim. Hvala ti, Isuse, za Istinu, koja oslobađa. Pomozi mi da u ovome ustrajem, jer bez tebe to neću moći, znam i priznajem to. Hvala ti što ti želiš biti snaga mog braka i što me nikada ne napuštaš.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Postanimo svjesni: samo kada razmišljam o drugome, kada mu nastojim pomoći i davati ljubav i poštovanje, samo će tada i on/ona htjeti dati meni. Ako se oboje toga držimo, brak će nam biti najveći blagoslov koji možemo imati, a tako je Bog to i zamislio.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh