Foto i video

ŠTO JE U MOLITVI NAJVAŽNIJE

VIDEO Tri neuka starca hodaju po moru! "Blagoslovljeni su koji su čista srca! Oni će Boga gledati." (Matej 5,8)

Što je u molitvi najvažnije

Foto: Screenshot

 

Na jednome ruskom otoku žive tri siromašna starca: Vasja, Vanja i Iljuša. Nepismeni su i znaju jednu jedinu molitvu: „Gospode, trojica vas, trojicu nas pomilujteˮ, pri čemu se poklone do zemlje i poljube ju. Molitvu su smislili sami. Jednom ih prilikom posjeti stari monah s još dvojicom crkvenih službenika. Monah je u službi već pedeset godina, ima najviši položaj vlasti te zna sve molitve, i on se sablazni nad trojicom siromašnih staraca i njihovom molitvom:

„Ne, to nije ispravno“, kaže im on, „evo kakvu molitvu treba govoriti. Zove se Očenaš…ˮ I monah ih stane učiti. Nekoliko su puta zajedno ponovili molitvu, a onda su ovi evangelizatori otplovili s otoka.

Ono što se je dogodilo nakon toga, zaprepastilo je monaha i sve na brodu i prodrmalo njihov dotadašnji pogled na vjeru i molitvu!

Zaista, najvažnije je čisto srce… (Matej 5,8)

Video koji sadrži ovu priču kratak je isječak ruskog pravoslavnog filma „Tri pričeˮ. Video traje oko šest minuta a možete ga pogledati u nastavku.

“Isus im reče: uistinu, ja vam to kažem, onaj koji vjeruje u mene činit će također djela koja ja činim: on će ih činiti i veća, jer ja idem k Ocu. Sve što ćete vi tražiti u moje ime, ja ću to učiniti, tako da Otac bude proslavljen u Sinu.” (Ivan 14,12)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh