Duhovnost

DAVID WILKERSON

Ništa tako brzo ne rastjera prazninu i sušu Možemo prestati tražiti: ovo je rješenje za svako sušno životno razdoblje

Foto: Shutterstock

 

Pokušavamo činiti sve osim moliti. Čitamo knjige te tražimo formule i upute. Odlazimo prijateljima, propovjednicima i savjetnicima tražeći riječ utjehe ili savjeta. Tražimo posrednike, a zaboravljamo na jedinog Posrednika koji ima odgovore na sve.

Nije čudo da smo tako suhi i prazni. Živimo zanemarujući tajnu klijet molitve. Nije to zapravo stvarna suša, to je mlakost…

Ne molimo jer to je težak posao – uglavnom. Nije teško moliti kad neočekivano dođe nevolja, kad se iznenada pojavi rak ili kad iznenada netko od naših ljubljenih umre od srčanog udara. U takvim prilikama slomljeni smo u duhu i možemo plakati i moliti. Tad je lako, ali trebali bismo ovisiti o Isusu i u dobra i u loša vremena. Trebali bismo primati našu snagu i pomoć daleko prije nego nas svlada kriza. Trebali bismo izlijevati svoje srce njemu svakoga dana svog života.

Nije čudo da smo tako suhi i prazni. Živimo zanemarujući tajnu klijet molitve. Nije to zapravo stvarna suša, to je mlakost. To je pojava hladnoće koja nastaje od pasivnosti i napuštanja svetog mjesta.

Ništa tako brzo ne rastjera sušu i prazninu kao sat ili dva nasamo s Bogom

Ništa tako brzo ne rastjera sušu i prazninu kao sat ili dva nasamo s Bogom. Nedolaženje na sastanak s Bogom u njegovoj tajnoj klijeti izaziva krivnju. Znamo da bi nas naša ljubav za njega trebala voditi u njegovu nazočnost, ali mi sami sebe zapošljavamo na mnoge druge načine tako da vrijeme prolazi i naš Bog ostaje zanemaren. Prema njemu bacamo čitav niz „misaonih molitava”, ali ništa ne može nadomjestiti tajnu klijet sa zatvorenim vratima kad se molimo Ocu u osami. To je rješenje za svako sušno razdoblje.

Izvor: http://www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / http://www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh