Obitelj

OHRABRENJE

5 svetica koje su dugo čekale na majčinstvo Ovih pet žena razumije što znači čekati. Ako si i ti u istoj situaciji, možda ti baš njihove priče pomognu, a i njihov zagovor

Foto: Unsplash


Ponekad ne ide sve kako bismo mi htjeli. Mnogi parovi dugo čekaju da se ostvare kao roditelji. I to vrijeme čekanja zna biti bolno, obeshrabrujuće i mučno.
Možda će vam priče ovih svetaca pomoći. I oni su iskusili iste boli, razumiju vašu situaciju i mogu moliti za vas.

Sveta Elizabeta

Elizabeta i njezin suprug Zaharija “bili su pravedni u Božjim očima”, kaže nam Biblija, “ali nisu imali djeteta, jer je Elizabeta bila neplodna, a oboje su bili u godinama” (Lk 1,6-7). Kada je anđeo rekao Zahariji da će njegova žena zatrudnjeti, nije vjerovao! Ali njihov je sin postao veliki svetac i posljednji od proroka, Ivan Krstitelj.

Sveta Ana

Sveto pismo malo govori o Gospinim roditeljima, ali tradicija drži da su, poput svojih rođaka Elizabete i Zaharije, čekali mnogo godina prije začeća djeteta.
Pokazalo se da je ta dugo iščekivana mala djevojčica najsvetija žena koja je ikad živjela.

Ana

Nakon godina čekanja, Ana obećava Bogu da će mu posvetiti dijete koje joj da: “Gospode nad vojskama! Ako pogledaš na muku sluškinje svoje, i opomeneš me se, i ne zaboraviš sluškinje svoje, nego daš sluškinji svojoj muško čedo, ja ću ga dati Gospodu dokle je god živ, i britva neće prijeći preko glave njegove.”(1. Sam 1,11). Bezbrojni parovi suosjećali su s njezinom srdačnom molitvom kroz stoljeća. Na kraju je rodila Samuela, velikog i svetog proroka.

Sara

Abraham i njegova supruga Sara čekali su toliko desetljeća na potomka da su se, kad su čuli od Boga da trebaju dobiti dijete, oboje nasmijali. Prikladno su toj bebi dali ime Izak, što znači “Smije se”.

Sveta Gianna Beretta Molla

Sveta Gianna nije upoznala svog supruga i udala se do 33. godine, a prvo je dijete dobila s 34 godine, što je bilo relativno kasno za to vrijeme.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh