Najave

LIPANJ 2020.

5. HOD ZA ŽIVOT „Za zaštitu svakog života – bez diskriminacije!“ „Roditelj postaješ u onom trenutku kada je dijete začeto. Taj život je kao i tvoj. Nevin i svet. Samo jedan korak može biti dovoljan da spasimo nečiji život“, poručuju organizatori „Hoda za život“ u svojoj videonajavi

Foto: hodzazivot.hr

 

Prvi ovogodišnji Hod za život održat će se u Sisku u subotu, 20. lipnja.

Geslo ovogodišnjeg Hoda glasi: Za zaštitu svakoga života – bez diskriminacije!

Svaki je ljudski život jednako vrijedan, od začeća – život nerođenih i život mladih, obitelji, trudnica, djedova i baka kojih smo se sjetili osobito u ovo vrijeme korona krize“, rekao je Ivan Mihanović, koordinator Hoda za život u Zagrebu.

Hod za život miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Cilj Hoda za život je skretanje pozornosti na poštovanje svakoga ljudskoga života od začeća do prirodne smrti. Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakoga drugog ljudskog i građanskog prava.

Ostali gradovi u kojima će se održati Hod su: Osijek, Imotski, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb.

„Ako im uskratimo pravo za život, uskratit ćemo i svoje. Bit ćemo društvo koje im je presudilo, bez suda i porote. To su naša djeca, svi oni su naša djeca, od naše krvi i našeg mesa. Jer otac postaješ u onom trenutku kad je dijete začeto“, poručuju iz Hoda u videonajavi.

„Sloboda! Što je sloboda u trenutku kada nečije srce zaustaviš?

Taj život je kao i tvoj. Nevin i svet. Samo jedan korak može biti dovoljan da spasimo nečiji život. Ako ništa drugo, imamo odgovornost to pokušati. Cijena slobode je danas preskupa, no svatko od nas tu cijenu određuje drugome. Neka tvoja kultura bude kultura života.“

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh